Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Copiii citind copiilor

Proiectul Comenius al eminescienilor

Copiii citind copiilor

Într-un adevărat cadru de basm, cu pereți tapetați de tomuri adresate copiilor, Librăria Humanitas a fost miercuri, 18 martie 2014, gazda întâlnirii cu lumea frumoaselor povești ale copilăriei.

Elevii clasei a II-a A, step by step, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” au fost sprijiniți de colegii lor mai mari din clasa a X-a B, coordonați de doamna profesoară Ramona Tătar  pentru a păși în lumea minunată a cărților. Însoțiți de doamnele învățătoare Corodeanu Lavinia și Bar Mirela, cei mici au participat la un concurs de lectură din basmele copilăriei: „Fata babei și fata moșneagului”, de I. Creangă, „Doi feți cu stea în frunte”,  de Ioan Slavici și „Lebedele” , de H. C. Andersen. Totul s-a desfășurat sub bagheta magică a liceenilor ale căror ținute au fost inspirate din lumea fascinantă a copilăriei. Fie că au fost Minnie Mouse, Cenușăreasa sau Pocahontas, colegele mai mari au știut să îi provoace pe cei mici printr-o lectură captivantă și prin întrebări care presupun cunoașterea acestor basme.
Concursul s-a desfășurat în patru echipe, care au răspuns în scris întrebărilor colegilor liceeni. De remarcat a fost nu doar că elevii stăpânesc basmele, ci și arta de a scrie corect și lizibil, în ciuda faptului că sunt doar boboci în mânuirea condeiului. Răspunsurile elevilor au impresionat membrii juriului prin corectitudine și detalii. În urma celor 20 de întrebări parcurse s-a desemnat echipa câștigătoare, formată din elevii Călărașu Alexia, Târnăvean Larisa și Șuta Alex. Pe locul II s-au aflat două echipe, acumulând același număr de puncte. Recompensarea elevilor s-a realizat prin diplome inspirate din basmul lui Ion Creangă „Fata babei și fata moșneagului.
Dincolo de concursul propriu-zis, copiii au fost bucuroși să participe la o activitate despre cărți realizată chiar într-un spațiu al cărților. Librăria Humanitas a devenit astfel gazda primitoare a unei activități care îndeamnă elevii, de la mic la mare, să se dedice lecturii cărților.
Activitatea face parte din Proiectul Comenius „Learn to read and read to learn”, nr. de referință 13-PM-873-BH-BG
Ramona Tătar
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Copiii citind copiilor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 21 octombrie 2019