Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Întâlnirea inspectorului general al I.S.J. Bihor cu directorii unităților de învățământ din municipiul și sectorul Oradea

Joi, a avut loc, la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea

Întâlnirea inspectorului general al I.S.J. Bihor cu directorii unităților de învățământ din municipiul și sectorul Oradea

Noul inspector general al Inspectoratului Școlar Bihor, prof. Ioan Șereș, a avut astăzi (joi, 17 aprilie 2008), o primă întâlnire cu directorii unităților de învățământ din municipiul și sectorul Oradea.

Dintre problemele și prioritățile acestei etape, generalul Inspectoratului Școlar s-a oprit la probleme legate de statele de funcțiune și salarizare, pentru o aplicare corectă a legilor, la mișcarea personalului din învățământ, admiterea la liceu și examenul de bacalaureat.
La finalul întâlnirii, inspectorul general a discutat într-un cerc mai restrâns, doar cu directorii unităților de învățământ care au primit bani pentru investiții, chestiuni de procedură pentru licitații corecte.
Întâlnirile pe sectoare au fost amânate până după Paști.
Din cele 136 de posturi de directori scoase la concurs au fost ocupate doar 98
Recent, s-a încheiat concursul pentru ocuparea funcției de director în cadrul unităților de învățământ cu personalitate juridică din județul Bihor, concurs amânat de anul trecut.
Pe cele 136 de posturi scoase la concurs, s-au înscris 123 de candidați, iar la examen s-au prezentat doar 116, din care au fost admiși 98.
Cele 38 de posturi rămase fără directori titulari vor fi ocupate de directori cu delegație, în majoritatea cazurilor de foștii directori ai unităților de învățământ.
„Eurodidactica”, din nou la Oradea
Nu putem să nu remarcăm faptul că în sala festivă a Colegiului Economic „Partenie Cosma”, gazdele au pregătit o expoziție de Paști, cu „ouă roșii” și icoane pe sticlă, iar în prelungirea sălii festive, în „anticameră”, reprezentanții firmei „Eurodidactica” au amenajat o expoziție pentru prezentarea generoasei oferte: mobilier școlar, mijloace moderne de învățământ, precum și o gamă bogată și variată de materiale didactice, după cum aveam să aflăm de la Florența Sfarti, coordonator departament promovare-derulare.  (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Întâlnirea inspectorului general al I.S.J. Bihor cu directorii unităților de învățământ din municipiul și sectorul Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021