Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Întâlnirea inspectorului general al I.S.J. Bihor cu directorii unităților de învățământ din municipiul și sectorul Oradea

Joi, a avut loc, la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea

Întâlnirea inspectorului general al I.S.J. Bihor cu directorii unităților de învățământ din municipiul și sectorul Oradea

Noul inspector general al Inspectoratului Școlar Bihor, prof. Ioan Șereș, a avut astăzi (joi, 17 aprilie 2008), o primă întâlnire cu directorii unităților de învățământ din municipiul și sectorul Oradea.

Dintre problemele și prioritățile acestei etape, generalul Inspectoratului Școlar s-a oprit la probleme legate de statele de funcțiune și salarizare, pentru o aplicare corectă a legilor, la mișcarea personalului din învățământ, admiterea la liceu și examenul de bacalaureat.
La finalul întâlnirii, inspectorul general a discutat într-un cerc mai restrâns, doar cu directorii unităților de învățământ care au primit bani pentru investiții, chestiuni de procedură pentru licitații corecte.
Întâlnirile pe sectoare au fost amânate până după Paști.
Din cele 136 de posturi de directori scoase la concurs au fost ocupate doar 98
Recent, s-a încheiat concursul pentru ocuparea funcției de director în cadrul unităților de învățământ cu personalitate juridică din județul Bihor, concurs amânat de anul trecut.
Pe cele 136 de posturi scoase la concurs, s-au înscris 123 de candidați, iar la examen s-au prezentat doar 116, din care au fost admiși 98.
Cele 38 de posturi rămase fără directori titulari vor fi ocupate de directori cu delegație, în majoritatea cazurilor de foștii directori ai unităților de învățământ.
„Eurodidactica”, din nou la Oradea
Nu putem să nu remarcăm faptul că în sala festivă a Colegiului Economic „Partenie Cosma”, gazdele au pregătit o expoziție de Paști, cu „ouă roșii” și icoane pe sticlă, iar în prelungirea sălii festive, în „anticameră”, reprezentanții firmei „Eurodidactica” au amenajat o expoziție pentru prezentarea generoasei oferte: mobilier școlar, mijloace moderne de învățământ, precum și o gamă bogată și variată de materiale didactice, după cum aveam să aflăm de la Florența Sfarti, coordonator departament promovare-derulare.  (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Întâlnirea inspectorului general al I.S.J. Bihor cu directorii unităților de învățământ din municipiul și sectorul Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 17 iulie 2019