Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Un copac, o viață!

La plantat de cireși și paltini, la Betfia

Un copac, o viață!

Am intrat în al treilea mileniu și conștiința că existența pădurilor condiționează însăși existența omenirii este tot mai mult înțeleasă în rândul școlarilor.

În data de 28 martie 2014, respectând calendarul ecologic, în cadrul evenimentului „Luna pădurii”, elevii Școlii Gimnaziale „Szacsvay Imre”, în vederea reinstalării suprafeței despădurite și-au propus manifestarea comportamentului ecofriendly prin  plantarea puieților de cireș și paltin.
Cutreierând pădurea din apropierea localității Betfia, elevii au avut ocazia să admire ciripitul păsărilor, frumusețea violetelor, să observe vegetația, fauna și să se împrospăteze cu  aerul curat al pădurii.
Celor 30 de elevi ai claselor gimnaziale mai întâi s-a prezentat zona și informațiile  cu privire la modul de păstrare și plantare a puieților.
Supravegheați de inginerii Direcției Silvice Bihor, elevii au săpat cu hărnicie gropile. Cu ajutorul mânuțelor au poziționat și îngropat puieții la distanțe și adâncimi egale, iar în urma etichetării cu propriul nume și-au luat angajamentul că vor urmări evoluția rodului muncii peste câteva luni.  
În data de 3 aprilie, ca o continuare a ideii de stimulare a atitudinii de respect și prietenie față de natură, doamnele profesoare Tăut Eliza, Anca Mihalache și Grete Kincs au conceput o abordare interdisciplinară a noțiunii pădurii, organizând o minunată expoziție de planșe și machete în aula școlii.
Vizionarea videoclipului Earth Song  a dat de înțeles situația reală a Planetei. Elevii au susținut dezbateri cu privire la importanța copacilor, soarta lor și a viețuitoarelor care o populează, prezentând totodată  și soluții verzi.
Tematica pădurii prin modalitatea prezentărilor realizate de elevi a avut o nuanță interdisciplinară. Astfel, pe lângă cunoștințele de geografie și biologie, elevii au transmis valențele pădurii prin viziunea artistică a  unor scriitori, ca Mihai Eminescu și Wass Albert, recitând și povestind despre tainele pădurii.
Valorile care îl orientează pe om spre natură sunt înțelepciunea, educația, dragostea și solidaritatea. Schimbarea mentalității, abordarea unei conduite etice, trecerea la fapte concrete sunt motoarele renașterii, crengile copacului vieții.
Prof. de biologie Kincs Grete
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Un copac, o viață!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 22 ianuarie 2021