Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 noiembrie 2020
1.*Un autobuz vechi, transformat într-o sală de clasă modernă pentru copiii dintr-un sat. Proiectul a fost sprijinit de peste 1.000 de voluntari, printre care și Simona Halep
.....
O sală de clasă modernă și inedită a fost amenajată pentru elevii din satul Augustin din Brașov într-un autobuz scos din circulaţie, în cadrul unui proiect realizat de Asociația Zi de Bine, împreună cu Natalia Ginghina și Adrian Secal, profesori în programul Teach for Romania, care au pornit campania de strângere de fonduri pentru proiectul EduBuzz, potrivit brasovmetropolitan.ro.

2.*Tiina Peterson, expert în educație timpurie al Ministerului Educației din Estonia: Noi am păstrat grădinițele deschise în perioada aceasta / Încercăm să facem profesia de educator cât mai atrăgătoare și apreciată în societate
.....
Pentru că educația timpurie este obligatorie, ,,noi am păstrat grădinițele deschise în perioada aceasta”, a declarat Tiina Peterson, expert șef al departamentului de educație primară și generală din Ministerul Educației, din Estonia. Aceasta a fost invitată la conferința online SuperTeach de sâmbătâ, 14 noiembrie, Revoluția mentalității în educație – Educație timpurie. Tiina Peterson a spus că strategia estonă pentru educație timpurie a început cu formarea profesorilor și ,,încercăm să facem profesia de educator cât mai atrăgătoare și apreciată în societate”...

3.* Educația în Marea Britanie: O privire asupra relației dintre educație și comunitate
.....
Gândindu-mă la care a fost cel mai important aspect al vieţii noastre ȋn străinătate pȃnă ȋn acest moment, mi-am dat seama că educația copilului nostru este răspunsul.
Noi ne-am mutat în Marea Britanie când Irina avea 1 an și 10 luni. Două precizări se impun de la început. Prima este aceea că situația noastră era diferită de a unui emigrant tânăr profesionist care se mută într-o țară străină și care nu are copii; odată ce ai copii, componentele de integrare, socializare și trai devin mai relevante decât cele strict profesionale. Cel puțin, așa a fost pentru mine.
De asemenea, când mă refer la educație, vorbesc despre sensul holistic și comprehensiv al conceptului de educație; voi aborda, astfel, educația nu doar în sensul strict al instituțiilor care oferă aceste servicii, ci și al modului în care un copil se formează prin interacțiunea cu instituțiile culturale, și anume familia și comunitatea...

Polițiștii bihoreni, permanent alături de copii

În Săptămâna altfel

Polițiștii bihoreni, permanent alături de copii

Polițiștii bihoreni vor fi alături de copii în cadrul Săptămânii dedicate activităților extrașcolare a elevilor din școlile primare, gimnaziale și liceale „Școala altfel - Să știi mai multe, să fii mai bun!”

În perioada 7 - 11 aprilie 2014, polițiștii bihoreni vor desfășura, alături de elevii din instituțiile de învățământ din județul Bihor, o serie de activități informativ – preventive, în cadrul programului  „Școala altfel - Să știi mai multe, să fii mai bun”.
Pe parcursul întregii săptămâni, polițiștii bihoreni vor fi prezenți la sediile unităților școlare, unde vor avea loc sesiuni de informare, distribuire de materiale preventive, vizionări de filme educativ - preventive și concursuri preventive.
Zilele Porților Deschise
Totodată, în perioada 8 - 10 aprilie, în intervalul orar 9.00 – 11.00, la sediul I.P.J. Bihor vor fi organizate Zilele Porților Deschise.
Astfel, peste 1.000 de copii din 28 de instituții de învățământ din Oradea și din județul Bihor vor fi implicați activ, la sediul Poliției Bihorene (din Parcul Traian nr. 18) într-o serie de activități informativ - preventive, respectiv activități de informare, vizionări de filme educativ - preventive, concursuri preventive, și, de asemenea, vor putea asista la prezentarea tehnicii de luptă, a aparaturii din dotare, a mijloacelor auto folosite la intervențiile polițiștilor, a câinilor de serviciu folosiți la intervenții și la prezentarea laboratorului criminalistic.
Tematica prezentată de polițiști în interacțiunea lor cu elevii va fi axată pe prevenirea comportamentelor antisociale, prevenirea accidentelor rutiere, a violenței în mediul școlar, răspunderea penală a minorilor etc.
Vor  fi dezbătute aspecte referitoare la pragul delincvențial, cauzele, factorii favorizanți în geneza delincvenței juvenile (anturajul, consumul de alcool etc.), la consecințelor legale și sociale în cazul comiterii de infracțiuni de către persoane minore (răspunderea penală a minorilor, efectele comiterii de infracțiuni în plan social). Totodată, vor fi prezentate diferite situații de victimizare în care pot fi implicați minorii și măsurile de prevenire pe care orice persoană le poate lua pentru a evita unele situații de victimizare. 
În acest context, polițiștii de prevenire, proximitate și cei de la posturile rurale de poliție vor participa în cadrul manifestărilor prilejuite de acest eveniment la unitățile școlare aflate în aria de responsabilitate.
De asemenea, pe parcursul a două zile, în intervalul 9 – 10 aprilie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei ai Serviciului Rutier și cei din cadrul Biroului Poliției de Proximitate Oradea vor participa, alături de copii, la activitățile desfășurate de Asociația „Amicus” Oradea în Parcul I.C. Brătianu, în cadrul proiectului „Școala altfel – Orășelul Copiilor 2014”.
Comisar-șef de poliție Ioana INDRIEȘ

Trimite email

miercuri, 25 noiembrie 2020