Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Lumea dansului” – spectacolul școlilor gimnaziale

Joi, la sala festivă a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”din Oradea

„Lumea dansului” – spectacolul școlilor gimnaziale

Sala festivă a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea a găzduit, ieri (joi, 17 aprilie 2008) spectacolul prezentat de dansatori ai școlilor gimnaziale din Oradea și județul Bihor, prezenți într-un număr impresionant.

„Lumea dansului” este un proiect educațional gândit ca un spectacol interșcolar, desfășurat la nivel județean, organizat de Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” (prin prof. Daniela Marinău - consilier educativ - și prof. Camelia Timofte) și Școala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir" (prin inst. Simona Lucaciu, în colaborare cu conducerea școlilor organizatoare, reprezentate de dir. Mihai Vesa și dir. Teodora Codău), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar județean Bihor, reprezentat de prof. Tiberiu Sâncelean, inspector școlar de specialitate.
Miercuri, am urmărit spectacolul gădinițelor, găzduit de Centrul Cultural Maghiar, iar ieri, spectacolul școlilor gimnaziale.
„Maratonul” dansului a început la ora 12.00 și s-a încheiat la ora 16.12.
Invitații speciali ai celei de-a II-a ediții a festivalului „Lumea dansului” au fost soliștii de muzică ușoară Carla Marin și Alexandra Ruge (elevi).
Și în cadrul spectacolului de ieri, organizatorii au grupat dansatorii pe trei secțiuni: dans popular,  dans modern (și majorete) și dans hip hop.
În prima parte a spectacolului, au evoluat, cu mici excepții, formațiile de dansuri populare de la școlile din județ (din Tinca, Inand și Cefa, Uileacu de Beiuș, de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea, din Salonta, Marghita, de la C.S.E.I. nr.1 din Oradea, din Tileagd, Săcădat și Bratca, trupele de dans modern și majorete de la școlile din Tinca, Uileacu de Beiuș, de la Școala „Arany Janos” din Salonta, C.S.E.I. din Tileagd, Săcădat, Marghita, C.S.E.I. nr. 1 din Oradea, Colegiul Național „Arany Janos” din Salonta, din Suplacu de Barcău, iar la secțiunea hip hop, doar două trupe, de la Școala „Arany Janos” din Salonta și de la Școala cu clasele I-VIII din Marghita.
În runda a II-a, trupele orădene
După ora 14.00, au fost programate, cu mici excepții, trupele de dans modern din școlile orădene: de la Șc. „Nicolae Bălcescu”, de la Suplacu de Barcău, de la școlile „Dacia” și „Avram Iancu” din Oradea, „Onisifor Ghibu”, din nou „Avram Iancu” Oradea, „Dimitrie Cantemir” , de la Liceul Teoretic din Bratca, de la Școala cu clasele I-VIII din localitatea Avram Iancu, de la Școala nr. 16 din Oradea, Școala „Oltea Doamna”, din nou „Onisifor Ghibu”, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” și din nou „Școala cu clasele I-VIII „Oltea Doamna” (la trupe hip hop).
Organizatorii i-au premiat pe toți cu diplome (colective, pe diplome fiind nominalizate doar școlile respective).
În cele două zile de festival, am urmărit, pe scenă, dansatori de toate categoriile, unii s-au prezentat pentru că au trebuit să reprezinte școala, și au făcut-o cu cinste, alții chiar au ce spune în lumea dansului și au ce arăta, cu talent și dăruire, în urma a zeci și zeci de ore de transpirație, sub îndrumarea unor instructori talentați (fie ei educatoare, învățători ori meseriași atestați ai unor cluburi renumite de dans). Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Lumea dansului” – spectacolul școlilor gimnaziale.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 18 iunie 2019