Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul național “Copiii și drepturile lor” – etapa județeană

Joi, la S.A.M. “George Barițiu” Oradea

Concursul național “Copiii și drepturile lor” – etapa județeană

Joi, 17 aprilie 2008, Inspectoratul Școlar județean Bihor, în parteneriat cu DGASPC și Direcția de Muncă Bihor, a organizat la Școala de Arte și Meserii “George Barițiu” din Oradea, etapa județeană a celei de-a doua ediții a concursului național “Copiii și drepturile lor”, cuprins în Calendarul național al activităților educative.

Pentru  această etapă, s-au înscris 13 echipaje constituite din câte trei elevi, fiind prezente în concurs 12.
Cele 12 echipaje au reprezentat următoarele școli: Liceul Teoretic “Aurel Lazăr”, Liceul Pedagogic “Iosif Vulcan”, colegiile tehnice “Dimitrie Leonida” și “Transilvania”, Liceul de Artă, Grupul Școlar “Andrei  Șaguna”, Colegiul Național “Arany Janos” Salonta, Grupul Școlar Agricol din Valea lui Mihai, Colegiul Tehnic din Vadu-Crișului, Colegiul Național “Samuil Vulcan” și Colegiul Tehnic  “Ioan Ciordaș” din Beiuș, și Colegiul Național “Avram Iancu” Ștei.
Concursul a fost structurat pe două componente: o probă de creație și  una teoretică. Pentru prima probă fiecare echipaj a elaborat un eseu, un pliant, un afiș, și a realizat un set de fotografii cu tema “Drepturile copilului”.
 Pe locul I – C.T. “Dimitrie Leonida” Oradea
La finalul concursului, clasamentul arată astfel : pe locul I – C.T.“D. Leonida” Oradea; pe II – Lic. T. “A. Lazăr” Oradea; pe III – C.N. “S. Vulcan” Beiuș; mențiuni – C.N. “A. Iancu” Ștei, C.N. “A. Janos” Salonta și Liceul de Artă Oradea.
La secțiunea de creație, s-au acordat următoarele premii: *Cele mai reușite fotografii – C.T. “D. Leonida” și Lic. T. “A. Lazăr”; cel mai bun eseu - Lic. Ped. “I. Vulcan”; cel mai bun afiș -  Liceul de Artă; cel mai bun pliant -  Liceul de Artă.
Toate lucrările realizate de către elevi vor fi expuse în cadrul unei expoziții amenajate la Inspectoratul Școlar.
Primele două școli, respectiv C.T. “D. Leonida și Lic. T. “A. Lazăr”, vor reprezenta județul Bihor la etapa națională care se va desfășura la Oradea, în luna iunie.
În afara concursului, a participat cu materiale care surprind preocuparea pentru promovarea drepturilor copilului,  Grădinița nr. 41 “Piticot” Oradea. (N.F.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul național “Copiii și drepturile lor” – etapa județeană.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 18 iunie 2019