Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Împreună pe eco-treptele unei vieți mai frumoase!”

Luni, la „Gojdu”, marți, la „Agora”

„Împreună pe eco-treptele unei vieți mai frumoase!”

Gojdiștii clasei a IX-a A au continuat ieri, 8 aprilie 2014, seria activităților din cadrul Programului Național: Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun! cu o nouă activitate de succes: „Împreună pe eco-treptele unei vieți mai frumoase!”

Protagoniștii activității au fost elevii Școlii Internaționale Agora, coordonați de prof. Alina Angela Manolescu, învățătoarele Adina Popa,  Alina Popa, Maria Roșca, Crina Miere și învățător Gabriel Vîlcu, precum și elevii clasei a IX-a A de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea, coordonați de prof. Sadoveanu Viorel și eleva Ioana Dzițac.
Activitatea s-a desfășurat în incinta Școlii Internaționale Agora, la Universitatea Agora.
În deschiderea activității, Ioana a subliniat cât de important este ca fiecare dintre locuitorii planetei să manifeste o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător și să se implice în activități ecologice. A trecut în revistă evenimentele perioadei: Ziua Mondială a Apei, Ziua Planetei Pământ, Ziua Păsărilor, Ziua Mondială a Mediului și Ecologiei etc, sărbători prin intermediul cărora se încearcă să se implementeze în mintea oamenilor o atitudine pro mediu. În timp, și micii agoriști au fost antrenați în activități ecologice, iar ieri au răspuns unei noi provocări. Ioana le-a propus
ca în întâmpinarea Zilei Planetei Pământ, care se sărbătorește în 22 aprilie, să înceapă să amenajeze de pe acum un colț ECO. „Ați putea începe chiar cu produsele pe care le vom realiza astăzi (ieri, marți, 8 aprilie – n.n.): desene, afișe, poze, coli de flipchart colaje…”
În continuare, Ioana i-a invitat să vizioneze filmulețul „Cod verde în Pădurea Neagră” (exemplu de bună practică, filmuleț cu care ea, sub coordonarea mentorului său din gimnaziu, doamna profesor Dorina Szatmari, a obținut premiul III la Concursul Național Click pe verde, Proiecte Eco, Vara Eco!, în vara lui 2010); agoriștii au vizionat filmulețul, iar gojdiștii au vizitat Universitatea Agora, prezentată de dna decan, conf. univ. dr. Gabriela Bologa. La finalul vizionării, Horea, colegul Ioanei, le-a citit celor mici povestea „Povețele izvorului”.
Dezbaterile și activitatea pe echipe s-au ținut în mijlocul naturii
În cadrul celor trei echipe mixte, fiecare copil (sub supravegherea și coordonarea liceenilor) a avut sarcina să scrie sau să deseneze pe foi de flipchart, împărțite în jumătate, câte două oportunități (sintagme pro mediu/Așa DA) și câte două pericole (sintagme contra mediu/Așa NU), însoțite de un mic desen, urmând să le prezinte colegilor concurenți, pe scena în aer liber din curtea universității. Întâlnirea cu micii ecologiști a continuat cu coloratul și recunoașterea unor desene de tip Așa da, Așa nu, fiind astfel pregătiți să testeze Jocul didactic Eco Așa da, Așa nu, realizat de Ioana.
Ca o încununare a activității de ecologizare (de tip voluntariat), protagoniștii evenimentului, sub sintagma „Fii voluntar!”, au plantat panseluțe.
În momentul evaluării, Ioana a premiat participanții oferindu-le diplome, iar micii ecologiști s-au ales și cu câte un pliant eco realizat de Ioana, pe tema reciclării deșeurilor.
Frumusețea naturii nu poate fi egalată decât de frumusețea sufletului
 „Mi-am dorit mereu să fiu făuritoarea unei lumi ideale, în care să fie mult verde, copaci și flori, păsări și animale, cer albastru și ploi liniștite după care să răsară curcubeul; am încercat, de la o vârstă fragedă, să contribui la crearea unei astfel de lumi printr-un comportament eco, prin implicarea ca voluntar în diverse proiecte eco, prin participări și organizări de diverse simpozioane pe teme ecologice, prin realizarea diverselor materiale didactice eco. Parafrazându-l pe Victor Hugo, am realizat în timp că, într-adevăr frumusețea naturii nu poate fi egalată decât de frumusețea sufletului.
Activitatea de azi (de ieri – n.n.) a fost înălțătoare. Nu pot decât să le mulțumesc din suflet tuturor protagoniștilor acestui eveniment, deoarece împreună, am reușit să construim și să urcăm pe eco-treptele unei vieți mai frumoase!”, a conchis Ioana Dzițac, inițiatoarea și coordonatoarea evenimentului.
M.C.
Foto: Petruș Denis
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Împreună pe eco-treptele unei vieți mai frumoase!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 26 septembrie 2021