Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Cuvânt și artă pentru tinerii cu CES prin IT”

Joi, la CCD, a fost lansată cartea

„Cuvânt și artă pentru tinerii cu CES prin IT”

Casa Corpului Didactic a Județului Bihor și Universitatea Creștină Partium a organizat miercuri, 9 aprilie 2014, dezbaterea cu tema: „Tehnici de stimulare a creativității; ieșirea din rutina didactică”.

În cadrul simpozionului, dna prof. metodist Elena Maria Erdeli, în calitate de coordonator de proiect, a lansat cartea „Cuvânt și artă pentru tinerii cu CES prin IT”, ca produs final al proiectului Comenius derulat, intitulat „Ways via IT”, „Word and Art for Young Students via IT”.
Dezbaterea temei creativității a fost încadrată de directorul CCD, dna prof. drd. Carmen Bodiu, în seria de activități propuse cadrelor didactice în cadrul proiectului „Magia cuvântului”, iar cartea a fost cotată ca un exemplu de bune practici. Despre ieșirea din rutină prin creativitate a vorbit dl conf. univ. dr. Dan Horațiu Popescu de la Universitatea Creștină Partium, moderator al evenimentului; în ton cu tema, domnia sa i-a provocat pe cei prezenți la un mic „test” de creativitate, îndemnându-i să găsească în fiece lecție un moment, măcar cinci minute, pentru stimularea creativității elevilor.
După vizionarea filmulețului (cuprinzând secvențe din derularea proiectului), dna prof. Elena Erdeli a prezentat în sinteză „proiectul de suflet creat special pentru niște copii speciali - copiii cu CES; în această idee, m-am întrebat: cum aș putea să ajung mai bine la sufletele lor? Prin cuvânt și artă, mi-am zis, în acel moment și astfel am acționat. În derularea proiectului, am colaborat  foarte bine cu o școală specială din Ungaria, iar cartea oferă informații despre obiectivele proiectului, activitățile derulate pe parcursul celor doi ani (2012-2014), produsele proiectului și ceea ce este mai special pentru noi, cadrele didactice, cartea prezintă aspecte specifice sistemului de învățământ din România și Ungaria, cu accent pe metodele, strategiile didactice utilizate în activitățile din aria curriculară IT și artă”, a precizat coordonatorul de proiect.
În cadrul dezbaterilor ce au urmat, cei prezenți au împărtășit din experiența didactică la clasă pentru stimularea creativității elevilor.
Ovidiu Dan 

Trimite email

marţi, 21 septembrie 2021