Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Cuvânt și artă pentru tinerii cu CES prin IT”

Joi, la CCD, a fost lansată cartea

„Cuvânt și artă pentru tinerii cu CES prin IT”

Casa Corpului Didactic a Județului Bihor și Universitatea Creștină Partium a organizat miercuri, 9 aprilie 2014, dezbaterea cu tema: „Tehnici de stimulare a creativității; ieșirea din rutina didactică”.

În cadrul simpozionului, dna prof. metodist Elena Maria Erdeli, în calitate de coordonator de proiect, a lansat cartea „Cuvânt și artă pentru tinerii cu CES prin IT”, ca produs final al proiectului Comenius derulat, intitulat „Ways via IT”, „Word and Art for Young Students via IT”.
Dezbaterea temei creativității a fost încadrată de directorul CCD, dna prof. drd. Carmen Bodiu, în seria de activități propuse cadrelor didactice în cadrul proiectului „Magia cuvântului”, iar cartea a fost cotată ca un exemplu de bune practici. Despre ieșirea din rutină prin creativitate a vorbit dl conf. univ. dr. Dan Horațiu Popescu de la Universitatea Creștină Partium, moderator al evenimentului; în ton cu tema, domnia sa i-a provocat pe cei prezenți la un mic „test” de creativitate, îndemnându-i să găsească în fiece lecție un moment, măcar cinci minute, pentru stimularea creativității elevilor.
După vizionarea filmulețului (cuprinzând secvențe din derularea proiectului), dna prof. Elena Erdeli a prezentat în sinteză „proiectul de suflet creat special pentru niște copii speciali - copiii cu CES; în această idee, m-am întrebat: cum aș putea să ajung mai bine la sufletele lor? Prin cuvânt și artă, mi-am zis, în acel moment și astfel am acționat. În derularea proiectului, am colaborat  foarte bine cu o școală specială din Ungaria, iar cartea oferă informații despre obiectivele proiectului, activitățile derulate pe parcursul celor doi ani (2012-2014), produsele proiectului și ceea ce este mai special pentru noi, cadrele didactice, cartea prezintă aspecte specifice sistemului de învățământ din România și Ungaria, cu accent pe metodele, strategiile didactice utilizate în activitățile din aria curriculară IT și artă”, a precizat coordonatorul de proiect.
În cadrul dezbaterilor ce au urmat, cei prezenți au împărtășit din experiența didactică la clasă pentru stimularea creativității elevilor.
Ovidiu Dan 

Trimite email

vineri, 18 octombrie 2019