Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Doi studenți de la Universitatea Agora vor pleca, gratuit, la o școală de vară în China

Programul „Discover SWUFE International Summer Camp 2014”

Doi studenți de la Universitatea Agora vor pleca, gratuit, la o școală de vară în China

În timpul vizitei de anul trecut, în 19 mai 2013, rectorul Universității Agora, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, a semnat un acord de colaborare cu Southwestern University of Finance and Economics (SWUFE) din Chengdu, China, care prevede, printre altele, perioade de mobilități pentru cadre și studenți.

„Welcome message from the Office of International Exchange and Cooperation: The Southwestern University of Finance and Economics (SWUFE) invites you to come and experience life in Sichuan, China, as an international student guest.  This is your chance to be an ambassador for your university and experience life at one of the top universities in China. In return we offer you an authentic ‘taste’ of modern day life in China.  This is a diverse two-week program combining study, travel, and visiting local businesses; giving you a short but wonderful experience of SWUFE, Sichuan, and China in general”. [1]
Astfel, în perioada 29 iunie – 12 iulie, doi studenți de la Universitatea Agora vor pleca în China. Aici, alături de alte zeci de studenți din lumea întreagă, ei vor audia lecturi despre istoria, cultura și economia Chinei, de asemenea, vor avea șansa să învețe despre caligrafia chineză, arte marțiale, muzică tradițională și gastronomie chinezească.
Cazarea, masa și excursiile, vor fi suportate de gazde.
Se vor vizita, printre altele, celebra stradă Jinli, rezervații naturale și monumente protejate UNESCO, precum Sanctuarul Urșilor Panda din Sichua, faimoasele Wuhou Shrine, Mount Qingcheng, Buddha Gigant din Leshan și multe altele!
Mai multe se pot citi în broșura cu programul zilnic al școlii de vară [2].
„China are o deschidere extraordinară pentru a investi în educație și știință”
Să ne reamintim ceea ce am aflat vineri, 24 mai 2013, de la rectorul Universității Agora, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, în cadrul conferinței de presă organizate la reîntoarcerea din China.
La invitația prof. dr. Yong Shi de la Academia Chineză de Științe, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, rectorul Universității Agora, a efectuat o vizită de lucru în China în perioada 12-23 mai 2013, împreună cu domnul academician Florin Gheorghe Filip - Doctor Honoris Causa al Universității Agora.
În rezumatul prezentat, dl rector Ioan Dzițac s-a oprit la cele mai importante momente ale vizitei: prima activitate științifică la care a participat a fost o lectură invitată la Universitatea Academiei Chineze de Științe. Cea de-a doua participare a fost la workshop-ul organizat în cadrul sesiunii speciale a Conferinței Internaționale de IT și Management Cantitativ (scopul de fapt al vizitei în China). Cea de-a treia invitație și participare a fost susținerea unei lecturi invitate la Sothwestern University of Finance and Economics (în 20 mai, în localitatea Chengdu). „Aici am semnat un acord de colaborare între Universitatea Agora și Școala de Administrare a Business a acestei universități”, a spus dl rector.
În intervenția sa, președintele Consiliului de administrație, dl Mișu-Jan Manolescu, avea să sublinieze motivele vizitei dlui rector Ioan Dzițac în China: „Domnia sa a amintit despre acordul semnat cu acel prilej, „care, iată, s-a concretizat cu o vizită extrem de fructuoasă, aș zice eu, în China, a rectorului nostru. Iar celelalte acorduri îmi dau mie speranța și încrederea că vor urma și alte legături. Deja discutăm acum de trimiterea unor studenți de la Agora în China. Intenția noastră este și de a găzdui studenți chinezi la Oradea, iar studenții noștri de a avea oportunitatea să meargă acolo. De asemenea, ne gândim la coordonări de doctorate împreună”, a mai spus președintele Consiliului de administrație, dl Mișu-Jan Manolescu.
Ovidiu Dan
[1] http://oiec.swufe.edu.cn/index.php?module=content&controll=index&action=lists&catid=225
[2] http://oiec.swufe.edu.cn/uploadfile/2014/0318/20140318025317864.pdf
P.S. Pentru mai multe poze accesați Galeria foto: Doi studenți de la Universitatea Agora vor pleca, gratuit, la o școală de vară în China.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021