Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

România - patru medalii și locul III pe națiuni

La cea de-a III-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete

România - patru medalii și locul III pe națiuni

Echipa României, prezentă la a treia ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, a cucerit patru medalii: două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz.

Grație acestei performanțe, România a ocupat locul 3 în clasamentul pe națiuni.
Echipa țării noastre a fost compusă din patru eleve de la Liceul Internațional de Informatică din Capitală: Simona Diaconu (clasa a XI-a/medalie de aur), Andreea Măgălie (clasa a XII-a/medalie de aur), Silvia-Elena Pripoae (clasa a XII-a/medalie de argint) și Marina Romina Ivan (clasa a XI-a/medalie de bronz). Atât Simona Diaconu, cât și Andreea Măgălie sunt la a treia participare la această competiție, fiind medaliate de fiecare dată. Simona Diaconu a obținut aur, la toate cele trei prezențe, iar Andreea Măgălie, argint, la primele două participări, și aur la concursul din acest an. De asemenea, și Silvia-Elena Pripoae a participat de două ori, la ambele prezențe cucerind medalii de argint.
Ediția din acest an a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete s-a desfășurat în perioada 10 - 16 aprilie, în Antalya, cu participarea a 23 de țări europene și a 6 țări invitate, printre care SUA și Japonia. Lotul României a fost însoțit de profesorii coordonatori Dan Schwarz și Csapó Hajnalka.
Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) este un concurs internațional similar ca structură cu Olimpiada Internațională de Matematică (două probe scrise susținute în două zile consecutive). Conform regulamentului competiției, o echipă este formată din 4 eleve. Edițiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012) și în Luxemburg (2013), palmaresul înregistrat de România fiind 4 medalii: o medalie de aur și trei de argint, în 2012, respectiv o medalie de aur, două de argint și una de bronz, în 2013.
Biroul de presă
În imagine, Simona Diaconu; foto Smile Media

Trimite email

joi, 17 octombrie 2019