Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Sărbătoarea Învierii Domnului la Biserica „Sf. Ap. Andrei”

Orădenii au venit să ia Lumină în Piața Sf. Ap. Andrei

Sărbătoarea Învierii Domnului la Biserica „Sf. Ap. Andrei”

În Noaptea Învierii Domnului (19-20 aprilie 2014), orădenii au umplut Piața Sf. Apostol Andrei din Oradea, venind să ia Lumină și să dea slavă lui Iisus Hristos, bucurându-se de Sfânta Sa Înviere, la slujba oficiată de părinții parohi, părintele vicar Vasile Bota și părintele dr. Ion Alexandru Mizgan.

„...cei ce ați postit și cei ce n-ați postit, veseliți-vă astăzi. Masa este plină, ospătați-vă toți; vițelul este mare, nimeni să nu iasă flămând, toți vă îndulciți de ospățul credinței… Nimenea să nu se teamă de moarte, că ne-a slobozit pe noi moartea Mântuitorului... Unde-ți este, moarte, boldul? Unde-ți este, iadule, biruința? Sculatu-S-a Hristos și au căzut dracii; înviat-a Hristos și se bucură îngerii; înviat-a Hristos și viață viețuiește; înviat-a Hristos și nici un mort nu este în groapă, că Hristos sculându-Se din morți începătură celor adormiți, Aceluia este Slava și cinstea...”
Am reprodus fragmente din Cuvântul de învățătură al părintelui nostru Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, citit de părintele vicar după săvârșirea Utreniei Învierii.
Pentru Noaptea Învierii, așa după cum am mai scris, sâmbătă dimineața au fost pregătite peste 12.500 de pungulițe cu sfintele paști, mai exact 14.000, după cum aveam să aflăm din cuvântul părintelui vicar Vasile Bota, pungulițe care au fost oferite credincioșilor în Noaptea Învierii, în bună rânduială, de către consilierii bisericii. În continuare, în biserica de jos, părintele vicar Vasile Bota a săvârșit Sfânta Liturghie din Ziua de Paște, încheiată cu sfințirea mâncărurilor de dulce din coșurile aduse de credincioși.
Duminică, în Ziua de Paște
Cei care nu au rămas la Sfânta Liturghie și mulți alții, au participat la slujbă duminică dimineața, după ora 10.00, în biserica de sus. La finalul Sfântei Liturghii, pe soleea din fața bisericii, părinții parohi au sfințit mâncărurile de dulce din coșurile credincioșilor. Copiii au primit din partea credincioșilor prezenți la sfințitul bucatelor ouă și cozonac. Am surprins două fetițe care își dădeau ouă, iar altele care ciocneau ouă.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (61 de poze), accesați Galeria foto: Sărbătoarea Învierii Domnului la Biserica „Sf. Ap. Andrei”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 27 iulie 2021