Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cultivarea culturii locale prin teatru

Finalizare de proiect la Tinca

Cultivarea culturii locale prin teatru

În seara zilei de 25 aprilie 2014, la Căminul Cultural din Tinca a avut loc un eveniment cultural mai deosebit.

A fost seara în care a avut loc finalizarea proiectului Cultivarea culturii locale prin teatru, proiect câștigător la Concursul național de proiecte pe teme eco-civice „Idei în Țara lui Andrei”, ediția 2013, finanțat de PETROM SA. Proiectul a constat în înființarea unei trupe de teatru local și dotarea acestei trupe cu stație de sonorizare și lumini, precum și cu recuzită  necesară activității teatrale. Astfel a luat naștere trupa de teatru Actori amatori.
După ce în luna noiembrie anul trecut, trupa de teatru Actori amatori de la Tinca a prezentat prima lor piesă, intitulată „Pe aripile valsului”, în acest an, a urmat o a doua piesă, intitulată „Leagănul amintirilor”. Scenariul și regia pieselor au fost realizate de profesor Orban Iuliu, iar din trupa de teatru fac parte doamna  profesoară  Anton Carmen Monica, directorul Liceului Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca, doamna Oniga Olimpia, profesor la Grădinița Nr. 2 Tinca, doamna Ungur Dorina, funcționar de centru la liceul tincan, precum și elevii: Broștean Răzvan, Iluța Giulia, Borștean Isamina, Balș Dragoș, Drimbe Darius, Lăzău Victoria, Balș Iasmina și Ungur Andrei. 
Invitatul special al serii a fost renumitul actor al trupei Iosif Vulcan de la Teatrul Regina Maria Oradea, Richard Balint, care a urmărit cu mare interes piesa de teatru, iar la final a apreciat prestația actorilor amatori tincani; sfaturile sale și vorbele lui de încurajare, au avut un efect pozitiv atât pentru trupă, cât și pentru coordonatorul ei.
Prof. Orban Iuliu
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cultivarea culturii locale prin teatru.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 17 februarie 2020