Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun”, la clasa pregătitoare A

Școala altfel la „Avram Iancu” din Oradea

Săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun”, la clasa pregătitoare A

Săptămâna „Școala altfel” a fost una deosebită pentru elevii din clasa Florilor a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Oradea.

În prima zi, ne-am jucat cu ouă în livada școlii. Apoi, așezați pe iarba verde de sub pomii înfloriți, am repetat poezia și cântecul despre sărbătoarea de Paște, ciocnind ouă de lemn, simultan cu salutul creștinesc: „Hristos a înviat! Adevărat a înviat!” În ziua a doua, am fost la Biserica Sfântului Nicolae, unde elevii ortodocși au primit Sfânta Împărtășanie și cu toții ne-am pus sub ocrotirea luminii aduse de Învierea Domnului... Am ieșit apoi în Parcul Ghioceilor să adunăm crenguțele uscate care împiedicau creșterea ierbii, după care ne-am dat pe hinte, balansoare și tobogane. În a treia zi, am vizitat o brutărie din zona apropiată școlii, aflâd cum se fabrică pâinea și primind în dar câte o bucată de cocă pe care am modelat-o la școală. La brutărie am mâncat cu poftă  covrigi cu sare sau cu susan, după care ne-am amăgit setea cu un pahar de limonadă. Am fost apoi să vizităm fostele doamne educatoare de la Grădinița Nr. 55, unde micii școlari le-au prezentat doamnelor educatoare din reușitele muncii lor de elevi harnici. Vizita s-a încheiat cu distracție pe aparatele de joacă din curtea grădiniței. În ziua următoare, am memorizat poezia  „Pâinea”,  de Elena Dragoș și am confecționat un suport de ouă pentru Paști, intitulat Iepurașul. În ultima zi, am vizionat filmul „Degețica”, în cabinetul multimedia al școlii.
A fost o  săptămână de școală altfel în care elevii au învățat practic, prin vizitele făcute și au înțeles că trebuie să fie mai buni, prin participarea la colecta de alimente neperisabile organizată de Asociația Piticot.
Prof. Cozma Aurica
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai  bun”, la clasa pregătitoare A.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019