Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Profesorului chinez YONG SHI i-a fost conferit înaltul titlu de Doctor Honoris Causa al Universității Agora

Ieri, în Aula Albastră a Universității Agora, în cadrul ICCCC 2014

Profesorului chinez YONG SHI i-a fost conferit înaltul titlu de Doctor Honoris Causa al Universității Agora

Miercuri, 7 mai 2014, în Aula Albastră a Universității Agora din Oradea, a debutat evenimentul 5th International Conference on Computers Communications & Control, ICCCC 2014, organizat de Universitatea Agora, sub egida Secției de Știința și Tehnologia Informației a Academiei Române.

Lucrările au fost deschise de rectorul Universității, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, care a salutat distinșii invitați, profesori universitari și cercetători din țară și din întreaga lume. La actuala ediție s-au primit 53 de lucrări, scrise de 121 de cercetători din 18 țări (Australia, Chile, China, Columbia, Franța, Germania, India, Italia, Korea, Pakistan, Polonia, România, Rusia, Serbia, Spania, Regatul Unit, Statele Unite, Ungaria), din care 48 de lucrări vor fi prezentate în 4 sesiuni speciale paralele, iar 5 lecturi invitate vor fi prezentate în plen de către cinci invitați speciali (Yong Shi - China, Fuad Aleskerov - Rusia, Pascale Zarate – Franța, Antonio Di Nola – Italia, Ioan Dumitrache - România), după cum aveam să aflăm din cuvântul dlui rector Ioan Dzițac.
În continuare, s-au adresat participanților dl prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, fondator al Universității Agora și președinte al Consiliului de Administrație și dl prof. univ. dr. Florin Gheorghe Filip, membru al Academiei Române, președintele Secției de Știința și Tehnologia Informației a Academiei Române, precum și Doctor Honoris Causa al Universității Agora.
Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa
După o scurtă pauză, în prezidiul conferinței, s-au reunit membrii Senatului universitar pentru a conferit înaltul titlu de Doctor Honoris Causa al Universității Agora distinsului profesor chinez Yong Shi, personalitate științifică de talie mondială.  Ședința festivă a fost condusă de președintele Senatului, doamna prof. univ. dr. Adriana Manolescu, iar dl prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu a prezentat Laudatio din care vă spicuim câteva date edificatoare privind personalitatea distinsului profesor chinez.
Shi Yong s-a născut în Chengdu – China, în 24 august 1956. Este membru senior al IEEE și director executiv adjunct  al Academiei Chineze de Științele Cercetării la Centrul „Fictitious Economy & Data Science”.  
Domeniile de cercetare ale profesorului  Shi includ domenii metodologice: Criterii multiple de luare a deciziilor; Criterii multiple Constraint-level (MC2), Programare liniară; Prognoza neliniară,  Modele satisfăcătoare și Stabilirea obiectivelor; Seturi fuzzy și sisteme; precum și Zone funcționale: Bioinformatica; Data Mining și Data Warehousing  Detectare și predicție; Managementul informațiilor; Intelligent Knowledge Management; Sisteme suport de decizie; Prețurile de transfer; Managementul în Ingineria Petrolului; Protecția Socială; Elaborarea politicilor agricole.
A publicat 21 de cărți (din care 19 în limba engleză), 8 cărți au fost citate de 60 de ori de către alte persoane; a publicat 158 de lucrări de cercetare în 86 de reviste diferite și numeroase lucrări la conferințe internaționale, de la economie și finanțe, la științe sociale și științe de calcul. Deține un record în ceea ce privește citările științifice, cu peste 400 de citări SCI/SSCI. Una dintre lucrările sale a fost citată de 84 de ori de către alte persoane, lucrare care a fost clasată ca fiind în top de 0,1 %  dintre cele mai bune lucrări din lume de către ESI Essential Science Indicators) de ISI Web of Science.
Profesorul Shi a prezidat prima Conferință Internațională - Tehnologia  Informației și Managementul Cantitativ  (ITQM 2013) desfășurată în mai 2013 în China. Aceasta a atras aproape 300 de oameni de știință de renume și oameni de afaceri din 21 de țări și regiuni, inclusiv țări în curs de dezvoltare. În calitate de  educator, distinsul profesor a învățat mii de studenți din întreaga lume, atât în Statele Unite ale Americii, cât și în China. A îndrumat, 29 de doctoranzi și 40 de masteranzi. Mulți dintre studenții și masteranzii domniei sale au fost din țările în curs de dezvoltare.
Profesorul Shi Yong este redactor-șef al International Journal of Information Technology and Decision Making (covered in Science Citation Index), și  membru în consiliile editoriale a numeroase reviste academice.
Dr. Shi a primit nenumărate premii, dintre care amintim premiul Georg Cantor Award al International Society on Multiple Criteria Decision Making (MCDM), 2009; Premiul Fudan pentru Contribuții remarcabile în Management; Outstanding Young Scientist Award, National Natural Science Foundation din China, 2001; și Speaker of Distinguished Visitors Program (DVP) for 1997-2000, IEEE Computer Society.
Cinci lecturi invitate prezentate în plen 
Așadar, ieri, Senatul Universității Agora i-a acordat  distinsului profesor și cercetător chinez Shi Yong înaltul titlu de Doctor Honoris Causa al Universității Agora din Oradea. 
După ceremonie, conferința a continuat cu prezentarea lucrărilor în plen, în Aula Albastră, iar după - amiază în sala de conferințe a Hotelului President din Băile Felix. Seara, în sala de conferințe S1, a avut loc ședința echipei editoriale a revistei ISI International Journal of  Computers Communications & Control.
Astăzi, 48 de lucrări vor fi prezentate în 4 sesiuni speciale paralele
Astăzi, conferința continuă cu lucrările pe secțiuni, iar după-amiază, la Hotel President, va avea loc adunarea de constituire a grupului „Academic Agora of Romanian – Indian Friendship”.  
Mâine, distinșilor oaspeți le-au fost rezervate momente de destindere: ieșiri la Peștera Urșilor de la Chișcău, și la Arieșeni, pentru a cunoaște și alte frumuseți neasemuite ale Bihorului și nu numai.  
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Profesorului chinez YONG SHI i-a fost conferit înaltul titlu de Doctor Honoris Causa al Universității Agora.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021