Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Târgul F.E. de la Timișoara

Comunicat al M.Ed.C.

Târgul F.E. de la Timișoara

Târgul Internațional al Firmelor de Exercițiu (9 - 11 martie 2007, ediția a III-a, Timișoara)
08.03.2007

Târgul Internațional al Firmelor de Exercițiu (9 - 11 martie 2007, ediția a III-a, Timișoara)
08.03.2007
Ministerul Educației și Cercetării prin Departamentul de coordonare a firmelor de exercițiu din învățământul preuniversitar (Romanian Coordination of Training Firms - ROCT) în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara și Colegiul Economic „F.S. Nitti" din Timișoara, organizează în perioada 9 - 11 martie 2007, ediția a III-a a Târgului Internațional al Firmelor de Exercițiu. Evenimentul se va desfășura la sediul Camerei de Comerț și Industrie Timiș (CCIAT) - Centrul Regional de Afaceri Timișoara (B-dul Eroilor de la Tisa, nr. 22). La eveniment vor participa 106 firme de exercițiu din 39 unități de învățământ din România și 5 firme de exercițiu din Austria, Republica Moldova și Slovacia.
Firma de exercițiu este un concept didactic cu obiective educaționale și reprezintă un model de simulare a proceselor interne desfășurate într-o firmă reală și a relațiilor sale cu alte firme și instituții. Obiectivul acțiunii îl reprezintă educația antreprenorială și facilitarea comunicării naționale și internaționale între elevii care învață despre lumea afacerilor, prin organizarea unor activități economice virtuale.
Totodată, târgul este o oportunitate reală pentru simularea de către elevi a încheierii de afaceri și parteneriate economice naționale și internaționale. Din Republica Slovacă vor participa și reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Centralei Firmelor de Exercițiu din Slovacia, respectiv ai mediului de afaceri din România. Departamentul de Coordonare a Firmelor de Exercițiu din învățământul preuniversitar (ROCT) a fost înființat prin ordinul de ministru 3.019/2004.

Biroul de Presă

Trimite email

sâmbătă, 28 martie 2020