Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Mândri că suntem români, mândri că suntem europeni!”

De Ziua Europei

„Mândri că suntem români, mândri că suntem europeni!”

De Ziua Europei, Clubul Femeilor Social–Democrate Bihor a organizat în Parcul Seleuș un eveniment cultural-artistic, intitulat sugestiv „Mândri că suntem români, mândri că suntem europeni!”

Evenimentul inițiat de CFSD, coordonat de președintele clubului Lilla Debelka, vicepreședintele Erica Mang și Sonia Drăghici, s-a bucurat de o participare numeroasă a orădenilor, cu mic cu mare.
Pe scena amenajată la fața locului, au evoluat o serie de trupe artistice ale școlilor din Oradea, care au susținut un program diversificat, cuprinzând recitări, muzică populară și ușoară, dansuri populare, dans ritmic și sportiv.
Evenimentul a debutat cu un moment inedit: lansarea în timpul intonării imnului Uniunii Europene, Oda Bucuriei, a sute de baloane albastre și roșii – „albastre simbolizând culoarea Europei și roșii pentru că suntem ROMÂNI – baloane care vor purta pe toate meleagurile bucuria din sufletele noastre și mandria că ne constituim ca ROMÂNI și EUROPENI! Prin intermediul baloanelor care se înalță spre cerul albastru putem vedea cu ochii sufletului frumusețea patriei noastre și a altor țări și locuri frumoase din Europa”, a afirmat doamna deputat Sonia Drăghici, moderatorul spectacolului.
În continuarea programului, majoretele de la Liceul Teoretic „Onisfor Ghibu” au încântat spectactorii cu un electrizant număr de dans. Pe scenă au evoluat, de asemenea, Romina Suciu de la Liceul Teoretic „Onisfor Ghibu”, Sabău Georgiana și Bulgaru Cătălin, de la Palatul Copiilor și Elevilor, care au cântat muzică populară. Spectacolul a continuat cu un dans popular și cu recitări de poezii ale elevilor de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” și Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”. Ritmurile muzicii ușoare au antrenat spectatorii, evoluția artiștilor Pavel Ana, Florian Carla, Doczi Kisztina de la Palatul Copiilor și Elevilor fiind apreciată de audiență. Daria Oprea și Horbacs Antonia de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” au interpretat minirecitaluri de muzică ușoară, iar Ansamblul de dans sportiv, de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” Oradea, a animat atmosfera.
În paralel, în parc s-au desfășurat o serie de jocuri și concursuri interactive pentru copii. Concursul de desene pe asfalt a entuziasmat participanții, Ziua Europei fiind reflectată și prin prisma creațiilor originale ale acestora. La concursul de cultură generală, intitulat „Ziua Europei”, dna Erica Mang a adresat întrebările, iar câștigătoare a fost echipa de la Școala Gimnazială Nr.11 Oradea. Premiile au fost înmânate de viceprimarul municipiului Oradea, dl. Ovidiu Mureșan. Toți copiii participanți la evenimentul cultural-artistic au primit diplome.
Prezent la eveniment, Pavel Emilian, director în Ministerul Tineretului și Sportului, a felicitat organizatoarele și a declarat că „Ziua Uniunii Europene nu înseamnă, numai data de naștere a proiectului europen, ci și o zi în care sărbătorim unitatea în diversitate a tuturor cetățenilor Uniunii Europene”.
Președintele clubului, dna Lilla Debelka, a mulțumit tuturor participanților și îndrumătorilor copiilor care au evoluat pe scenă, concluzionând că „CFSD va continua să promoveze tradițiile românești și valorile europene”.
Evenimentul s-a încheiat cu o horă, încinsă ad-hoc de toți cei prezenți.
Monica Popovici
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Mândri că suntem români, mândri că suntem europeni!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 27 mai 2020