Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Cursul festiv al promoției 2014 la Universitatea AGORA

Ieri, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea

Cursul festiv al promoției 2014 la Universitatea AGORA

Ieri, 14 mai, a avut loc la Universitatea AGORA cursul festiv al celei de-a unsprezecea generații de absolvenți de la programele de studiu Management, Contabilitate și Informatică de gestiune, Drept și Poliție locală.

A fost un moment de sărbătoare, dar și încărcat de emoție: se încheie o perioadă frumoasă din viață. Studenții au fost copleșiți de nostalgia amintirilor frumoase.
Profesorii care le-au fost alături pe toată perioada studenției, conf. univ. dr. Ramona Urziceanu, conf. univ. dr. Laura Popoviciu și lector univ. drd. Radu Florian,  le-au pregătit un eveniment frumos, care a debutat cu susținerea ultimului curs de către decanii de an prof.univ.dr.ing. Petru Filip și lect.univ.dr. Popa Liviu.
Le-au urat succes în viață și le-au adresat cuvinte de apreciere membrii Senatului Universității Agora, iar doamna decan conf. univ. dr. Gabriela Bologa a înmânat plachetele șefilor de promoție: Porumb Patricia Elena Nina de la Științe economice, Gal Ramona Florina de la Drept și Jurca Dorin Alexandru de la Poliție locală.
Și de această dată, emoțiile au fost destinse în cadrul unui  moment special pregătit de „AGORA Artistic Group”.
Alina Manolescu
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cursul festiv al promoției 2014 la Universitatea AGORA.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021