Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

OFSD Oradea și dl Emilian Pavel au felicitat câteva cupluri longevive din Oradea și județ

15 mai – Ziua Internațională a Familiei

OFSD Oradea și dl Emilian Pavel au felicitat câteva cupluri longevive din Oradea și județ

Pe data de 15 mai în lumea întreagă, familiile își sărbătoresc ziua.

Ziua Internațională a Familiilor a fost proclamată, în 1993, de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, iar Ziua Familiei Române a fost declarată un an mai târziu de Guvernul României. Comunitatea internațională acordă o importanță deosebită acestei zile dedicate familiei și susține sporirea capacității statelor de a-și îmbunătăți cadrul legislativ și social în vederea protejării familiei ca element-cheie al vieții sociale.
Cu această ocazie OFSD Oradea împreună cu candidatul bihorean al Alianței PSD-UNPR-PC, domnul Emilian Pavel, au  felicitat câteva cupluri longevive din Oradea și județul Bihor acordându-le respectul cuvenit pentru bunul exemplu pe care îl dau în societatea modernă. Domnul Emilian Pavel a declarat: „Familia a fost, este și va fi cea mai trainică legătură între trecut, prezent și viitor. Vă doresc multă sănătate, vă transmit felicitări și cele mai bune gânduri din partea mea tuturor cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei”.
Protejarea familiei, una dintre valorile de bază ale social-democrației, înseamnă grijă pentru viitor. Reprezentanții PSD atât la nivel central, cât și local acordă sprijin în mod constant și contribuie la îmbunătățirea cadrului legislativ și social în vederea creșterii rolului familiei în viața socială.
La acordarea diplomelor și a buchetelor de flori alături de Emilian Pavel au fost prezente Claudia Timofte, președinta OFSD Oradea, Doina Bunea, consilier local al municipiului Oradea și președinta organizației de Pensionari a PSD Oradea și Aurelia Șerfezi, secretar OFSD Oradea. (C.T.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: OFSD Oradea și dl Emilian Pavel au felicitat câteva cupluri longevive din Oradea și județ.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 6 mai 2021