Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Europei, sărbătorită la Școala din Husasău de Criș

Un moment sărbătoresc aparte

Ziua Europei, sărbătorită la Școala din Husasău de Criș

Ziua de 9 Mai, Ziua Europei, sărbătoare europeană, cu triplă semnificație pentru noi românii, a fost marcată și la Școala Gimnazială Nr. 2 din Husasău de Criș.

Activitățile au debutat cu o prezentare PowerPoint, ce a oferit elevilor informații despre Europa, despre Uniunea Europeană, despre ce înseamnă să fii cetățean european, drepturi și obligații, dar și pentru a actualiza unele aspecte aflate în continuă schimbare în ceea ce privește legislația europeană sau condițiile și modalitățile de a călători prin Europa. De asemenea, s-a audiat Imnul Europei și Imnul României, elevii având posibilitatea să învețe și să cânte versurile celor două imnuri.
Cei mai mici au avut parte de activități diversificate, pe centre de interes, alcătuind ateliere de lucru în echipă în funcție de tema aleasă: creații artistice și literare, confecționarea de stegulețe ale țărilor din Uniunea Europeană etc.
Clasele V-VIII au continuat cu dezbateri, lecții cu conținut istoric și civic, concursuri menite să permită conștientizarea de către copii a drepturilor lor, dar și a unor aspecte legate de Uniunea Europeană: date istorice, rolul instituțiilor acesteia, a simbolurilor implicate, precum și a beneficiilor pe care țara noastră, respectiv copiii le au în urma aderării noastre la Uniunea Europeană.
Atmosfera din timpul desfășurării evenimentelor a fost deosebită. Pe chipurile copiilor se citea bucuria, că pot participa la un moment sărbătoresc aparte. Activitățile desfășurate au sensibilizat atât pe elevi, cât și pe cei care au participat, cadre didactice, conducerea școlii etc.
Evenimentele derulate au inclus expoziții și concursuri de afișe, colaje și desene tematice, care au fost menite să stârnească interesul către valorile europene și să descopere aspectele specifice ale fiecărei țări membre.
Prof. Cristina Rus
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Europei, sărbătorită la Școala din Husasău de Criș.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019