Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O istorie românească și o primăvară europeană

O poveste frumoasă cu eminescieni

O istorie românească și o primăvară europeană

Învățătoarele claselor pregătitoare, a III-a și a IV-a de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” au pregătit temeinic marele eveniment de la 9 Mai.

Iar vineri, îmbrăcați frumos, cei mai mici școlari și colegii lor mai mari s-au adunat în sala de clasă a celor mici. Invitata de onoare a lor a fost doamna director adjunct, prof. dr. Livia Muntean.
Manifestarea a început cu o poveste despre o regină, pe nume Europa, despre un continent care a luat numele acesteia, despre o prietenie frumoasă dintre popoarele acestui continent și visul lor de a trăi în pace și bună înțelegere. Călătoria în lumea cunoașterii a continuat cu fapte memorabile și personalități importante.
Îndrumați de doamna învățătoare Silvana Bistriceanu au descoperit statele care fac parte din Uniunea Europeană, capitalele acestora, precum și feluritele moduri în care se salută copiii Europei. Câțiva școlărei din clasa a III-a, pe numele lor: Andrei Covaci, Bogdan Gabor, Paul Nistor și Raul Vesa, ne-au surprins cu un proiect despre Uniunea Europeană pregătit de ei din proprie inițiativă. La sfârșitul întâlnirii de dimineață am cântat „Oda bucuriei”.
În minunata aventură a cunoașterii care s-a petrecut apoi pe clase, alături le-au stat cu încurajări și aprecieri doamnele învățătoare: Adriana Popa și Silvana Bistriceanu de la clasa pregătitoare, Maria Ciutan și Viorica Porumb la clasa a IV-a, Simona Sere și Maria Câmpean la clasa a III-a. Fiecare clasă a desfășurat activități pe centre: puzzle cu Europa Unită, realizarea drapelului U.E. din hârtie glasată, călătorie imaginară prin cele 28 de capitale, confecționarea steagurilor naționale, identificarea simbolurilor prieteniei europene, navigare virtuală pe harta Europei... care le-au trezit mândria de a fi cetățeni europeni.
Maria Câmpean
Foto: Simona Sere
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O istorie românească și o primăvară europeană.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 august 2020