Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Întrevederea prefectului cu Excelența Sa Abd El Rahman A. Raouf

Pentru promovarea intereselor economice

Întrevederea prefectului cu Excelența Sa Abd El Rahman A. Raouf

Marți, 13 mai 2014, a avut loc o întrevedere între dl. Claudiu Adrian Pop, prefectul județului Bihor și Excelența Sa Abd El Rahman A. Raouf, ministru plenipotențiar pentru economie și afaceri comerciale în cadrul Ambasadei Republicii Arabe Egipt, Departamentul Comercial.

Excelența Sa, având o vastă experiență în promovarea intereselor economice egiptene în lume – Brazilia, Japonia, Emiratele Arabe Unite - se află în județul Bihor pentru a promova relațiile comerciale bilaterale româno-egiptene și a reface parteneriatul apropiat dintre mediile de afaceri ale celor două țări. Excelența Sa și-a manifestat interesul față de potențialul pe care județul Bihor îl are în domeniul dezvoltării afacerilor, în special în agricultură, dar și în turism sau industrie, precum și față de dezvoltarea infrastructurii regionale și a legăturilor comerciale existente. Egiptul este un important importator de cereale la nivel mondial, fiind interesat de dezvoltarea unor relații comerciale cu producătorii autohtoni. Domnul prefect a prezentat potențialul județului Bihor din acest punct de vedere, precum și facilitățile existente, la nivel național și local, pentru investitorii străini.
Vizita Excelenței Sale reprezintă începutul dezvoltării relațiilor bilaterale în domeniul economic, urmând ca întrevederea de astăzi să fie urmată de o delegație a oamenilor de afaceri egipteni. Programul Excelenței Sale cuprinde și o întâlnire la Camera de Comerț și Industrie a județului Bihor cu președintele acesteia și cu o delegație a oamenilor de afaceri bihoreni.
Excelența Sa a felicitat domnul prefect pentru implicarea în asigurarea păcii sociale și a unui climat propice dezvoltării economiei.
Prefectul județului Bihor a reiterat disponibilitatea instituției de a sprijini prin mijloace legale persoanele fizice și juridice egiptene în demersurile lor din județul Bihor, respectiv în relaționarea cu instituțiile publice deconcentrate.
Claudia Timofte,
director Cancelarie
Prefectura Bihor

Trimite email

sâmbătă, 11 iulie 2020