Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua de 9 mai – o zi bogată în evenimente la Școala Europeană din Beiuș

La Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș

Ziua de 9 mai – o zi bogată în evenimente la Școala Europeană din Beiuș

Ziua de 9 mai 2014 a strâns în buchetul său multe activități realizate cu drag de către profesorii și elevii școlii.

La bibliotecă, sub coordonarea doamnelor profesor Silvia Șora și bibliotecar Dorina Bar, elevii claselor a XI-a F și a IX-a G au participat la concursul și dezbaterea „Pro Europa”. Tematica activității a urmărit tripla semnificație a zilei de 9 Mai: Ziua Uniunii Europene, Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei. S-a făcut o prezentare a evenimentelor istorice, insistându-se pe semnificația și importanța acestora asupra evoluției Europei și a României.
„Ora de istorie” a continuat la Statuia Vânătorilor de Munte, unde, alături de alte instituții din oraș, elevii și profesorii vulcaniști au depus o coroană de flori.
Ziua Europei a fost marcată printr-o expoziție de desene realizată de elevii de gimnaziu și cei din ciclul inferior al liceului, coordonați de profesorii  Cătălin Iagăr și Florentina Hora. 
„Punem educația pe primul loc”, proiectul inițiat de Consiliul Județean Bihor, a adus Colegiului Național „Samuil Vulcan” Beiuș, cu sprijinul sponsorilor Petrom, Celestica și Cesal, tehnologie de ultimă generație.
Venind în întâmpinarea celor ce ne susțin, „Punem performanța pe loc fruntaș” - deviza vulcaniștilor – nu este o simplă sintagmă: în 9 mai, echipajul de fete – gimnaziu a obținut locul al II-lea la Concursul „Prietenii Pompierilor” – etapa județeană. Coordonatorul, dl. prof. Marius-Daniel Popa, a preluat echipa de la domnul profesor Viorel Codreanu, care a fost și este sufletul acestei echipe, ducând Colegiul Național „Samuil Vulcan” la etapa națională în multe ediții.
La Cluj-Napoca, sărbătorind Ziua Mondială a Atletismului, elevii Clubului Sportiv Școlar CNSV,  pregătiți de profesorul - antrenor Cristian Dărăban, au urcat iar pe podium.
La Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, cei 9 participanți la Olimpiada de muzică – etapa județeană, coordonați de dna profesor Gabriela Vescan, au obținut 2 premii I, 2 premii II, 3 premii III, 2 mențiuni I și 2 mențiuni II.
Felicitări tuturor celor implicați în activități, premianților și tuturor celor care au făcut posibilă câștigarea titlului de ȘCOALĂ EUROPEANĂ 2014 de către Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș.
Prof. Claudia Buran
Foto: Silvia Șora, Florentina Hora, Cătălin Iagăr
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua de 9 mai – o zi bogată în evenimente la Școala Europeană din Beiuș.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 7 august 2020