Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Am sărbătorit Ziua Internațională a Familiei

Joi, 15 mai, la Eco Școala „Avram Iancu”

Am sărbătorit Ziua Internațională a Familiei

Pentru că elevii clasei pregătitoare a ștrumfilor se vor a fi o frumoasă și unită familie, au răspuns prezent invitației doamnei învățătoare.

Astfel, cu mic cu mare (în ciuda furtunii instalate pe nepregătite) au participat timp de o oră la o activitate extrașcolară dedicată acestui eveniment. O activitate interactivă, educativă și distractivă pentru toți participanții - elevi, frați și părinți. Implicarea și bucuria de pe chipurile lor ne-au convins de eficiența acțiunii. Testul oral fulger despre viața marelui povestitor Ion Creangă a spart gheața. Părinții au spus ce consideră ei că le place copiilor să facă împreună cu familia, iar la evaluare, am comparat cu răspunsurile date anterior de copii. A urmat întrecerea între școlari și cei mari pe tema Cine știe cele mai multe poezii/versuri; recunoașterea unor personaje din povești/desene animate (copiii), iar părinții, vedete autohtone și internaționale. Din coșul cu ouă speciale al lui Rilă Iepurilă, fiecare participant a extras câte o dorință năstrușnică. Cireașa de pe tort a fost degustarea mărului, fără a-l atinge cu mâinile. Activitatea s-a încheiat cu o probă practică - fiecare copil realizând împreună cu familia sa sticla cu sporul casei (din semințe/ boabe diferite).
La final, am putut admira în sala festivă, unde s-a desfășurat activitatea, mini expoziția cu desenele copiilor, făcute acasă împreună cu familia.
Să mai spunem că toți participanții au fost răsplătiți cu diplome.
Prof. Monica Toader

Trimite email

duminic, 25 august 2019