Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Festivalul Internațional „Flori de mai”, ediția a VII-a

Joi, la „Arcadia”

Festivalul Internațional „Flori de mai”, ediția a VII-a

Joi, 15 mai 2014, Teatrul „Regina Maria”, sala „Arcadia”, a găzduit cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional „Flori de mai”, organizat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont” Oradea, sub coordonarea directorilor, prof. dr Angela Marușca și directorul adjunct, prof. Adriana Ficuț.

Evenimentul nu ar fi putut să se desfășoare fără suportul și încrederea partenerilor și colaboratorilor: ISJ Bihor, Asociația Națională a Profesorilor Psihopedagogi „Orizont”, Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu, Universitatea din Oradea, Teatrul „Regina Maria”, sala „Arcadia”,  Grupul de firme „Trei G” Oradea,  S. C.  Farmzoovet SRL, Thomas Baloane, precum și persoane fizice inimoase și cadre didactice devotate școlii. Nu în ultimul rând aducem mulțumiri doamnelor Chendea Cătălina din cadrul Ministerului Educației Naționale și dnei inspector școlar de specialitate, prof. psiholog Alina Vese din cadrul ISJ Bihor.
Pornind de la frumoasele cuvintele ale lui Confucius, că „fiecare lucru are frumusețea lui, dar nu oricine o vede”, iată că am ajuns încă o dată să putem descoperi frumusețea vieții în frumoasele „flori de mai” ale festivalului nostru care au evoluat pe scenă în cele patru secțiuni: teatru, muzică-dans, expoziție și DVD, prezentate atât de frumos de către colega noastră prof. Carina Florin, împreună cu un claun și cu Tomiță.
În concurs s-au înscris un număr de 34 de formații artistice coordonate de 110 cadre didactice din 23 de instituții din țară și străinătate, iar la secțiunea expoziție, au fost expuse lucrări ale copiilor cu C.E.S., coordonate de 241 de cadre didactice din 41 de unități școlare din țară și străinătate.
Un juriu format din reprezentanți ai unor instituții culturale de prestigiu din județ, parteneri ai evenimentului, au desemnat câștigătorii care pe lângă diplome au primit și dulciuri.
Prin desfășurarea acestui festival, dorim să menținem o bună relație de colaborare cu familiile elevilor și reprezentanții autorităților locale, să creștem stima de sine a copiilor, încrederea în forțele proprii, să socializeze cu copii din școli partenere și de ce nu, să îmbine utilul cu plăcutul descoperind tradiții și obiceiuri noi.
În finalul festivalului, spectacolul a continuat cu invitații speciali: Raul Frățilă și Fanea Beatrice – cu dans de societate, Alisa Ienei – cu muzică pop,  Cornel Borza – cu muzică populară și  colegii noștri din grupul vocal bărbătesc de la C.S.E.I. „Orizont”.
Mulțumim celor 293 de cadre didactice din învățământul special bihorean și din țară (10 județe), voluntarilor turci Dedeoglu Tolga și Adem Agirbas, precum și partenerilor din proiectele Comenius derulate de școala noastră, care prin participarea lor au contribuit la reușita acestui festival.
Prof. Ungur Maria
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivalul Internațional „Flori de mai”, ediția a VII-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019