Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Evenimente recente și viitoare

Universitatea Agora din Oradea

Evenimente recente și viitoare

Privind retrospectiv, la sfârșit de Florar, rectorul Universității Agora din Oradea, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, ne reamintește ultimele opt evenimente ale lunii mai, și ne informează despre primele patru evenimente ale lunii iunie.

Evenimente recente
1.În perioada 6-10 mai 2014, a avut loc conferința ICCCC 2014, încheiată cu succes (au fost prezentate 5 lucrări invitate în plen și 48 de lucrări în sesiuni paralele, de către autori din 17 țări).
2.În data de 7 mai, în Aula Albastră, a avut loc ceremonia oficială de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului chinez Yong Shi, de la Universitatea Academiei Chineze de Științe.
3.La 8 mai a fost înființată RIFA2,  Asociația Academică „Agora” de prietenie româno-indiană. Membrii fondatori din partea română sunt: Mișu-Jan Manolescu, Adriana Manolescu, Ioan Dzițac și Florin Gheorghe Filip. Membrii fondatori din partea indiană: Vinod Madan, Adish Jain, Raman Singh și Sunil Karamchadani.
4.La 9 mai au fost demarate negocierile privind încheierea unui acord de colaborare între Universitatea Agora din Oradea și Beijing Jiatong University din Beijing, care urmează să fie semnat în luna iunie.
5.Tot în 9 mai au fost demarate negocierile privind încheierea unui acord de colaborare între Universitatea Agora și Universitatea de Înalte Studii Economice din Moscova, care urmează să fie semnat luna viitoare la Moscova de către dl rector Ioan Dzițac, respectiv Fuad Aleskerov.
6. Miercuri, 14 mai, a avut loc la Universitatea AGORA (și Casa de Cultură a Sindicatelor) cursul festiv al celei de-a XI-a generații de absolvenți de la programele de studiu Management, Contabilitate și Informatică de gestiune, Drept și Poliție locală.
7.În perioada 19-21 mai Universitatea Agora, la cererea sa, a fost vizitată pentru a doua oară de către o comisie de evaluatori de la EUA-IEP formată din 3 profesori (din UK, Olanda și Lituania) și o studentă (din Bulgaria). Comisia a remarcat 3 domenii cu rezultate foarte bune (relațiile cu mediul economic, cercetarea științifică și internaționalizarea), făcând câteva recomandări privind strategia pe termen lung și managementul riscului.
8.La 21 mai, în Aula Verde, a fost lansată monografia „Pagini din istoria învățământului superior economic din România, 1843-2013” (Editura ASE, 2013, 904 pagini), coordonatori Ioan Talpoș, Constantin Roșca și Niculae Istudor. Cartea a fost prezentată de dna Adriana Manolescu și dl Constantin Roșca.
Evenimente viitoare
1.Începând cu 2 iunie 2014, încep înscrierile la facultate (Programe de licență: Management, Contabilitate și informatică de gestiune, Poliție locală; Programe de master: Managementul resurselor umane, Științe penale și criminalistică)  pentru absolvenții care posedă diplome de bacalaureat/licență din anii precedenți.
2.În perioada 2-6 iunie, dl rector Ioan Dzițac va reprezenta Universitatea Agora la conferința ITQM2014 de la Moscova, în calitate de coordonator al unei secțiuni speciale și co-autor, alături de Dan Bența, Gabriela Bologa și Sorin Nădăban, a două lucrări care vor fi publicate în Procedia Computer Science, editura Elsevier.
3.În perioada 8-16 iunie, dna director Elena Ana Iancu va pleca în misiune ARACIS în Republica Moldova.
4.Examenele de licență și disertație se vor desfășura în 12 iulie (Drept, Poliție locală) și 19 iulie (Management, Contabilitate și informatică de gestiune).
Ovidiu Dan
Foto: Moca Paul Cristian
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Evenimente recente și viitoare.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021