Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

FE „SENARA GIFT” de la Lic.Tehnologic Nr. 1 din Salonta – mențiune la Târgul internațional al FE de la București

În 7-9 mai

FE „SENARA GIFT” de la Lic.Tehnologic Nr. 1 din Salonta – mențiune la Târgul internațional al FE de la București

Continuând tradiția rezultatelor remarcabile obținute de firmele de exercițiu din cadrul Liceului Tehnologic Nr. 1 din Salonta (Bihor) și anume: locul I la Târgul județean de iarnă, din 17 decembrie 2013 de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea pentru Cel mai profesional stand și mențiune la Târgul național de la Baia-Mare, din 6-7 decembrie 2013, pentru Cea mai bună pagină web, FE „SENARA GIFT ” SRL a participat în perioada 7-9 mai 2014 la Târgul internațional al firmelor de exercițiu de la București, ediția a XI-a, obținând mențiune la secțiunea Cel mai bun spot publicitar.

În concurs au fost înscrise 124 de firme de exercițiu, atât din țară, cât și  din străinătate.
FE „SENARA GIFT” SRL de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta  a fost singura firmă de exercițiu care a reprezentat  județul Bihor la acest târg internațional.
Echipa care a reprezentat școala noastră (și județul Bihor) la această ediție a târgului a fost formată din elevii: Fildan Alpinia, Mihoc Roxana și Borza Ioan-Nicolae, din clasa a XI-a A, însoțiți de profesor coordonator Neaga Florica.
La realizarea spotului publicitar și a tuturor materialelor de promovare a firmei, a contribuit însă toată echipa FE „SENARA GIFT” SRL: managerul general Matiu Ioan, Fildan Denisa, Fildan Alpinia, Mihoc Roxana, Borza Ioan-Nicolae, Cotuț Claudiu, Deliman Ioana, Neag Alina, Andrei Mădălina, Hidiș Mădălina, Boldor Teodora, Ciupe Denisa, Mîrzea Karla, Malairău Ionuț Marius, Modi Szabolcs din clasa a XI-a A, Liceul Tehnologic Nr.1 Salonta, Bihor.
Așadar, firma noastră de exercițiu, înființată în noiembrie 2013, este prima firmă de exercițiu din școala noastră care a participat la un târg internațional al firmelor de exercițiu, promovând astfel imaginea școlii, a orașului și a județului nostru, într-un mod onorabil, fapt pentru care acești elevi merită toată lauda și prețuirea noastră, a tuturor!
Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și sprijinit în realizarea obiectivelor propuse, așteptând un an nou școlar cu noi premii și rezultate cu care să ne cinstim școala!
Prof. ec. Neaga Florica
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: FE „SENARA GIFT” de la Lic.Tehnologic Nr. 1 din Salonta – mențiune la Târgul internațional al FE de la București.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 26 septembrie 2021