Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul național de proiecte antidrog „Împreună”

La Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crișului

Concursul național de proiecte antidrog „Împreună”

Începând cu luna martie, elevii claselor a IX-a și a X-a, de la Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crișului, au participat la o serie de activități antidrog, binevenite și utile, pentru a preveni consumul de droguri în rândul elevilor.

„Prevenirea consumului de cannabis și etnobotanice”
Școala participă la Concursul național de proiecte antidrog „Împreună”, ediția 2014, organizat de Ministerul Educației Naționale, prin intermediul inspectoratelor școlare județene. Tema din acest an este „Prevenirea consumului de cannabis și etnobotanice”, iar sloganul școlii noastre este „Respectă-ți sănătatea, nu-ți face rău cu mâna ta!”
Importanța implementării unui astfel de proiect la adolescenți este deosebită, deoarece în ultimii ani a crescut prea mult numărul de consumatori de cannabis, dar și etnobotanice. Aceste tipuri de droguri au pătruns destul de recent în țara noastră, făcând destule victime printre adolescenți. Ceea ce este și mai îngrijorător este faptul că a scăzut vârsta de la care elevii încep să consume anumite droguri, având ca și cauze o serie de factori: disponibilitatea acestor tipuri de droguri, lipsa de informare a elevilor cu privire la efectele dramatice pe care le au drogurile asupra sănătății și lipsa de supraveghere din partea părinților, dar și curiozitatea.
„O dată ce ai intrat în lumea drogurilor, viața se transformă în cel mai mare coșmar”
În activitățile realizate au fost implicați direct aproximativ 140 de elevi din școala noastră, iar echipa de proiect, formată din 4 elevi ai clasei a X-a Mate-Info, profesorul consilier școlar și profesorul consilier educativ au sensibilizat și educat elevii în scopul evitării consumului de droguri. La sfârșitul implementării proiectului, în data de 22 mai 2014, a avut loc o evaluare a activităților și proiectelor realizate, prilej cu care elevii au fost premiați pentru: „Cel mai bun filmuleț antidrog”, „Cea mai reușită scenetă”, „Cel mai reușit eseu”, „Cele mai reușite proiecte” etc.
„O dată ce ai intrat în lumea drogurilor, viața se transformă în cel mai mare coșmar, un coșmar din care nu te mai poți trezi....”, subliniază Melisa, din clasa a IX-a, autoarea unuia dintre cele mai reușite eseuri.  
Prof. Claudia Miere,
consilier școlar

Trimite email

sâmbătă, 8 august 2020