Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Polițiștii de prevenire bihoreni sunt alături de copii, de 1 Iunie

Astăzi, de Ziua Copilului, în Orășelul Copiilor

Polițiștii de prevenire bihoreni sunt alături de copii, de 1 Iunie

În contextul Zilei de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor organizează o serie de activități preventive pentru copii, reafirmând preocuparea permanentă pe care polițiștii bihoreni o au pentru siguranța celor mici.

Activitățile dedicate Zilei Internaționale a Copilului se vor desfășura duminică, 1 iunie 2014, în intervalul orar 10.30 – 14.00, în Orășelul Copiilor din Municipiul Oradea.
Alături de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, polițiștii din cadrul Biroului Poliției de Proximitate și polițiștii Serviciului Rutier, copiii vor lua parte la o serie de concursuri pe teme de educație rutieră, siguranță pe Internet, expoziții de desene, prezentarea de filme tematice, distribuirea de materiale informativ-preventive etc.
De asemenea, sub genericul „Desenăm, ne jucăm, reguli învățăm”,  preșcolarii vor fi angrenați de polițiștii bihoreni într-un concurs de desene pe asfalt.
Copiii vor avea ocazia de a admira expoziția „Arta, copiii și prevenirea criminalității”, în cadrul căreia vor fi expuse desene cu mesaje antiviolență sau cu tematică rutieră realizate de elevi din instituții de învățământ bihorene.
 Totodată, vor fi angrenați de polițiști în două concursuri preventive, respectiv „Prevenire la cutie”, în cadrul căruia participanții vor avea de completat chestionare scurte, cu întrebări pe teme de prevenire a criminalității, educație rutieră, siguranță pe Internet, prevenirea disparițiilor de copii, precum și siguranța bunurilor personale și concursul de educație rutieră „Ghicește indicatorul rutier!”
Pentru copii cu vârsta între 10 – 14 ani va fi organizat concursul de afișe cu mesaje antiviolență „Mesajul meu antiviolență”, afișe care urmează să fie expuse în Orășelul Copiilor pe tot parcursul lunii iunie.
Tot în Orășelul Copiilor va fi organizat Concusul de biciclete „Siguranță pe două roți” și un concurs de role, adresate copiilor până la 14 ani.
De asemenea, polițiștii de prevenire bihoreni vor amenaja un punct documentar cu materiale informativ – preventive destinate  copiilor.
În același context, copiii vor putea observa îndeaproape autovehiculele aflate în dotarea Poliției bihorene.
Copiii prezenți vor avea ocazia să participe la o tombolă cu premii puse la dispoziție de organizatori.
Toți participanții, atât copii, cât și cadre didactice, vor fi răsplătiți de polițiștii de prevenire bihoreni cu premii și diplome de participare.
Comisar de poliție Ioana INDRIEȘ,
Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității

Trimite email

joi, 1 octombrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!