Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Polițiștii de prevenire bihoreni sunt alături de copii, de 1 Iunie

Astăzi, de Ziua Copilului, în Orășelul Copiilor

Polițiștii de prevenire bihoreni sunt alături de copii, de 1 Iunie

În contextul Zilei de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor organizează o serie de activități preventive pentru copii, reafirmând preocuparea permanentă pe care polițiștii bihoreni o au pentru siguranța celor mici.

Activitățile dedicate Zilei Internaționale a Copilului se vor desfășura duminică, 1 iunie 2014, în intervalul orar 10.30 – 14.00, în Orășelul Copiilor din Municipiul Oradea.
Alături de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, polițiștii din cadrul Biroului Poliției de Proximitate și polițiștii Serviciului Rutier, copiii vor lua parte la o serie de concursuri pe teme de educație rutieră, siguranță pe Internet, expoziții de desene, prezentarea de filme tematice, distribuirea de materiale informativ-preventive etc.
De asemenea, sub genericul „Desenăm, ne jucăm, reguli învățăm”,  preșcolarii vor fi angrenați de polițiștii bihoreni într-un concurs de desene pe asfalt.
Copiii vor avea ocazia de a admira expoziția „Arta, copiii și prevenirea criminalității”, în cadrul căreia vor fi expuse desene cu mesaje antiviolență sau cu tematică rutieră realizate de elevi din instituții de învățământ bihorene.
 Totodată, vor fi angrenați de polițiști în două concursuri preventive, respectiv „Prevenire la cutie”, în cadrul căruia participanții vor avea de completat chestionare scurte, cu întrebări pe teme de prevenire a criminalității, educație rutieră, siguranță pe Internet, prevenirea disparițiilor de copii, precum și siguranța bunurilor personale și concursul de educație rutieră „Ghicește indicatorul rutier!”
Pentru copii cu vârsta între 10 – 14 ani va fi organizat concursul de afișe cu mesaje antiviolență „Mesajul meu antiviolență”, afișe care urmează să fie expuse în Orășelul Copiilor pe tot parcursul lunii iunie.
Tot în Orășelul Copiilor va fi organizat Concusul de biciclete „Siguranță pe două roți” și un concurs de role, adresate copiilor până la 14 ani.
De asemenea, polițiștii de prevenire bihoreni vor amenaja un punct documentar cu materiale informativ – preventive destinate  copiilor.
În același context, copiii vor putea observa îndeaproape autovehiculele aflate în dotarea Poliției bihorene.
Copiii prezenți vor avea ocazia să participe la o tombolă cu premii puse la dispoziție de organizatori.
Toți participanții, atât copii, cât și cadre didactice, vor fi răsplătiți de polițiștii de prevenire bihoreni cu premii și diplome de participare.
Comisar de poliție Ioana INDRIEȘ,
Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității

Trimite email

sâmbătă, 8 mai 2021