Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Avem permis!”

Mai aproape de lumina Învierii prin poezie și desen

,,Avem permis!”

Cei 28 de elevi din clasa a II-a C de la Școala ,,Dimitrie Cantemir” din Oradea, însoțiți de institutor Liana Sabo, au poposit în prag de sfinte sărbători la Biblioteca județeană ,,Gheorghe Șincai”.

Copiii sunt pentru a doua oară în noul sediu ,,primitor și elegant” cum se exprima Alexandra Urs, una dintre eleve. S-au simțit bine printre cărți frumoase și acesta este motivul reîntoarcerii.
S-au întors de această dată cu un coș plin cu poezii despre Paști, scrise de George Coșbuc, George Topârceanu, Vasile Militaru, M. Popescu și alții, dar și cu propriile gânduri legate de Sărbătoarea Învierii. Poeziile sau întâmplările pe care le-au prezentat în fața propriilor colegi au fost alese de ei și tot ei au fost aceia care au extras învățăturile.
Un alt moment extrem de plăcut lor este coloratul. Astfel au contribuit la îmbogățirea expoziției de Paști din fața sălilor pentru copii. În funcție de hărnicia lor au fost invitați printre rafturile cu cărți. Erau fericiți că puteau acum, după ce s-au înscris și au permisul lor, să ducă acasă pentru două săptămâni măcar o carte. ,,Mami se va bucura că nu-i mai cer atâția bani să-mi cumpăr cărți cu povești!”, mărturisea eleva Lavinia Pop. Le-a fost greu să-și aleagă cărțile, atât de frumoase erau!
Au urat ,,Sărbători fericite!” și au pornit spre școală. Au avut mare grijă de cărți și le-au arătat părinților cu mândrie imediat după ce au salutat, iar unii de prea mult entuziasm au salutat mai apoi. ,,Avem permis!”…  
(Teodora S.)

Trimite email

luni, 19 august 2019