Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Elevii Școli Gimnaziale Nr.2 Þețchea au comemorat Ziua Eroilor

De Ziua Înălțării Domnului

Elevii Școli Gimnaziale Nr.2 Þețchea au comemorat Ziua Eroilor

De Ziua Înălțării Domnului, în comuna Þețchea, la Școli Gimnazială Nr. 2 Þețchea, elevii au comemorat Ziua Eroilor.

Activitatea face parte din parteneriatul educațional Școală-Biserică, intitulat „Lăsați copiii să vină la mine!”
 Elevii școlii au susținut un program artistic cu cântece și poezii omagiale prin care și-au  exprimat recunoștința față de eroii patriei care s-au jertfit pentru neam și patrie, iar cu sângele lor au scris istoria neamului românesc. Cei prezenți, sub îndrumarea profesorului de istorie-geografie Ilea Luminița, au vizionat materiale documentare care fac referire la istoria României.
După Primul Război Mondial s-a hotărât ca în acestă zi importantă a creștinătății  să se sărbătorească Ziua Eroilor odată cu Înălțarea Domnului s-au Ispasul, cum e  cunoscută în tradiția populară. Acest eveniment a fost un bun prilej de a-l avea în mijlocul nostru și pe preotul paroh ortodox al satului Ficuț Vasile, care ne-a vorbit despre importanța dublului eveniment al zilei de 29 mai.
 Activitatea s-a încheiat cu o slujbă de parastas pentru eroii satului, la Troița din centrul comunei, unde s-au depus flori și s-a ținut un moment de reculegere.
 Alecu Russo în cartea sa „Cântarea României” scria ,,N-a fost popor care să fi plătit mai scump dreptul de a trăi în țara și în legea lui, popor pe care să-l fi împins la jertfe mai mari decât dragoste de țară, de credință, de eroi și dorință de neatârnat”.
Glorie eternă și recunoștință veșnică bravilor noștri eroi!
Prof. Ilea Luminița

Trimite email

smbt, 24 august 2019