Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Ultimul sunet de clopoțel la Liceul Teoretic „Petõfi Sándor” din Săcueni

Flori, emoții și bucurii pentru absolvenți

Ultimul sunet de clopoțel la Liceul Teoretic „Petõfi Sándor” din Săcueni

Pentru absolvenții claselor a XII-a a Liceului Teoretic „Petõfi Sándor” din Săcueni, județul Bihor, clopoțelul a anunțat finalul anilor de școală.

Respectând obiceiul, festivitatea s-a organizat în curtea școlii unde, și de această dată, au venit părinții, bunicii, frații, precum și o mulțime de prieteni ai absolvenților, inundând curtea cu buchete de flori. Cuprinși de emoții, după ultima oră de dirigenție, elevii și-au luat rămas bun de la profesori, colegi, clasă, banca în care au stat, ziua de 30 mai 2014 devenind astfel una dintre cele mai importante zile a acestor tineri.
Din prezidiu, cei trei directori (prof. Vad Marta - director, prof. Gherman Olimpia – director adjunct și prof. Cservid Levente - director adjunct) le-au adresat sincere felicitări și succes pe noul drum pe care pornesc. Gânduri dragi le-au fost adresate și de ceilalți membri ai prezidiului: domnul primar Béres Csaba și oaspetele Polyóka Tamás, directorul școlii Árpád Gimnázium, din Tatabánya, Ungaria, aflat aici, în această perioadă, într-o vizită de parteneriat alături de alți profesori și elevi. Diriginții i-au îndemnat pe viitorii absolvenți să păstreze viu spiritul școlii, care i-a învățat să fie ambițioși, perseverenți, încrezători în forțele proprii și să aleagă în viață drumul care li se potrivește.
 După discursul acestora, absolvenții au  fost premiați,  atât pentru rezultatele foarte bune obținute la învățătură, cât și la diferitele activități școlare și extrașcolare pe care le-au desfășurat de-a lungul anilor de liceu. Munca acestor elevi a fost apreciată și de Asociația ,,Scola Nostra”, aceasta oferind 4 premii.
  Festivitatea de premiere a merituoșilor elevi din fiecare clasă s-a încheiat cu înălțarea  spre cer a baloanelor cu heliu, un zbor simbolic al viselor tinerilor absolvenți, dar nu inainte  ca elevii clasei a XI-a să preia, de la colegii lor absolvenți, cheia simbolică a liceului.
Le urăm mult succes în viață, precum și la Bacalaureat.
Prof. Brânzaș Marcela
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ultimul sunet de clopoțel la Liceul Teoretic „Petõfi Sándor” din Săcueni.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 26 noiembrie 2020

Poza zilei

Profesorul model și elevul model

Răsfoind, dimineață, pozele ,,OviDan" postate pe Google - cel mai cunoscut și mai îndrăgit motor de căutare -, pentru a descoperi Poza zilei (de astăzi, joi, 26 noiembrie 2020), am dat de Profesorul model și elevul model, imagine de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu".
(OviDan)