Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Întâlnirea copiilor din Eparhia de Oradea cu Preasfințitul Virgil, la Liceul “Don Orione”

„Domnul este de partea mea, nu mă tem de nimic”!

Întâlnirea copiilor din Eparhia de Oradea cu Preasfințitul Virgil, la Liceul “Don Orione”

Sâmbătă, 31 mai 2014, la Liceul „Don Orione” din Oradea, a avut loc întâlnirea copiilor din Eparhia de Oradea cu Preasfințitul Virgil.

Tema întâlnirii din acest an a fost: Domnul este de partea mea, nu mă tem de nimic”! Ps  118,6
Cei aproape 1000 de copii, împreună cu peste 150 de însoțitori: preoți, dascăli, părinți, coordonatori și animatori care i-au însoțit au petrecut o zi plină de har în jurul Păstorului Eparhiei noastre, Preasfințitul Virgil.
Programul zilei a început cu primirea participanților, apoi a continuat cu Sfânta Liturghie, unde în mod deosebit am mulțumit Domnului pentru toate harurile primite. Copiii au mulțumit, de asemenea, părinților, educatorilor, preoților, binefăcătorilor și tuturor celor care se îngrijesc de ei.
Preasfințitul Virgil, în cuvântul adresat copiilor, le-a mulțumit pentru că au venit la această întâlnire într-un număr atât de mare. A subliniat cumințenia lor, iar pentru această atitudine a copiilor, Preasfințitul a recunoscut harul lui Dumnezeu, precum și munca părinților, educatorilor, preoților, preoteselor și călugărițelor. Pornind de la tema zilei: „Domnul este de partea mea, nu mă tem de nimic”! (Ps 118,6), Preasfințitul ne-a spus că atunci când suntem cu Domnul reușim în toate planurile noastre, la școală, în familie, cu prietenii și nu ne poate fi teamă de nimic pentru că Isus Domnul este prietenul cel mai bun, mai ales al copiilor.
Sărbătoarea a continuat într-un spirit de bucurie și comuniune, luând masa împreună după care s-a dat curs programului recreativ (cântece, dansuri, jocuri…). Acest program a fost pregătit de către animatorii și voluntarii de la Oratoriu-Scout-Liceul „Don Orione”, Oratoriul „Maria Imaculata”, Seminarul Teologic, Colegiul „Sfânta Familie”, Grupul „Alegria” de la Mănăstirea Franciscană și ASTRU.
O parte a programului s-a desfășurat sub formă de concurs între participanții din protopopiate, iar la sfârșitul întâlnirii au fost premiați cei mai buni.
La final, doamna Ramona Dragoș și Pr. Paul, responsabili cu Birolul Pastoral, au mulțumit copiilor prezenți. Mulțimiri deosebite celor ce au participat la concursul de desene pe tema întâlnirii și în mod deosebit lui Alexandru Ghiulai, clasa a III-a de la Liceul „Don Orione”, câștigătorul desenului aplicat apoi pe toate tricourile. S-a mulțumit gazdelor întâlnirii, Comunitatea „Don Orione” (Pr. Mihai Fechetă și Pr. Vicar Florian Gui, Frații Cătălin și Gabriel), colaboratorilor Biroului Pastoral Oradea, voluntarilor prezenți, preoților, dascălilor, și tuturor celor care au acceptat invitația la sărbătoarea copiilor.
Mulțumiri speciale mai ales prin rugăciune tuturor binefăcătorilor care au susținut acest eveniment deosebit (realizarea tricourilor, prânzul … și mai ales înghețata oferită de AGRU – prin președintele eparhial Grațian Boroș).
Mulțumim încă o dată Domnului pentru această zi minunată și însorită (de strălucirea acestor copii) în care împreună am putut să-L preamărim cu bucurie și veselie prin vocile îngerești ale copiilor.
Pr. Mihai FECHETĂ
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Întâlnirea copiilor din Eparhia de Oradea cu Preasfințitul Virgil,  la Liceul “Don Orione”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 6 decembrie 2019