Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Pe 5 iunie – Ziua Mondială a Mediului

De 42 de ani, întreaga lume sărbătoreste

Pe 5 iunie – Ziua Mondială a Mediului

Celebrarea Zilei Mondiale a Mediului are loc în fiecare an pe data de 5 iunie și oferă ocazia de a readuce în atenția publicului unele reflecții asupra protecției mediului înconjurător, fenomen care în ultimii ani a devenit una din prioritățile noastre la nivel mondial.

Aniversarea acestei zile a fost stabilită în 1972 în cadrul Adunării Generale a Națiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinței de la Stockholm asupra Mediului.
 De 42 de ani, întreaga lume sărbătoreste pe 5 iunie Ziua Mondială a Mediului. O zi în care conștientizăm mai mult decât oricând că depinde de fiecare dintre noi să păstrăm Pământul o planetă vie, să reducem poluarea, să producem energie cu resurse regenerabile, să păstrăm resursele naturale pentru că ele reprezintă sursa vieții.
Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat anul 2014 ca Anul Internațional al Statelor Insulare Mici (SIDS) aflate în curs de dezvoltare.
Sloganul din acest an: „Ia Atitudine! Schimbă-ți comportamentul!” Spune STOP schimbărilor climatice! reprezintă o oportunitate excelentă de a lansa un apel de solidaritate cu insulele mici, amenințate tot mai mult cu dispariția ca urmare a creșterii  nivelului mărilor și oceanelor.
Premierea concursului „Minunile naturii din județul Bihor!”- la ora 12.30
Pentru a marca evenimentul, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al județului Bihor și GNM – Comisariatul Județean Bihor, a lansat unităților școlare din ciclul gimnazial un concurs sub formă de prezentări PowerPoint, intitulat „Minunile naturii din județul Bihor!” Acest proiect educativ își propune conștientizarea elevilor, părinților, profesorilor, și nu numai, despre importanța și cunoașterea biodiversității din județul Bihor, și aplicarea unor eforturi minime de către fiecare dintre noi pentru protecția și conservarea acesteia. Prezentarea și evaluarea lucrărilor participante, respectiv premierea (asigurată de SC Holcim –România,  Ciment SA Aleșd) vor avea loc joi, 5 iunie, de la ora 12.30 la sediul APM Bihor.
Lucrările vor fi evaluate de un juriu format din reprezentanți ai APM Bihor, GNM CJ Bihor, ISJ Bihor, în funcție de următoarele criterii: încadrarea în tematica propusă  (concordanța dintre reprezentare și mesaj, relevanța mesajului); originalitate și creativitate (noutatea limbajului plastic folosit și al ideii, expresivitatea lucrării, nota personală); modul de prezentare a lucrării.
Director executiv,
Sanda Daniela MERCEA

Trimite email

marţi, 4 august 2020