Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ziua Învățătorului a fost marcată cu „Vorbe cu lipici..."

Joi, la CCD Bihor

Ziua Învățătorului a fost marcată cu „Vorbe cu lipici..."

Joi, 5 iunie 2014, la Casa Corpului Didactic a Județului Bihor, Ziua Învățătorului a fost marcată prin lansarea volumului de poezii „Vorbe cu lipici, pentru mari și mici", al doamnei educatoare Cristina Oros.

În deschiderea manifestării, dna bibliotecar, prof. Mariana Trofin, gazda și organizatorul evenimentului, a prezentat agenda sărbătorilor zilei de 5 iunie: Ziua Mondială a Mediului, Ziua Geografiei în România, Ziua împotriva violenței asupra copilului în România, precum și Ziua Învățătorului, instituită în 2007.
În calitate de moderator, prof. dr. Rodica Popa s-a referit atât la sărbătoarea zilei, cât și la volumul de poezii lansat cu acest prilej.
Ca dascăl cu experiență și profesor metodist al CCD Bihor, domnia sa a adus în atenția asistenței felul în care este privit dascălul de către Ausbel și Robinson ca: înlocuitor al părinților, prieten și confident, consilier, sfătuitor, exponent al societății adulților, transmițător al valorilor aprobate de societate și facilitator al dezvoltării personalității. Modelatorul de caractere și cel mai iubit îndrumător a fost privit apoi și din alte unghiuri, ca terapeut în pregătirea emoțională și motivațională a elevilor, în dezvoltarea lor armonioasă cognitivă și morală. Iar mai nou, profilul dascălului se apropie și se confundă cu cel al unui mentor, expert instrucțional, practician resurse umane, metodician sau animator, fiind cel mai important agent al schimbării.
Referindu-se la volumul de versuri al dnei educatoare Cristina Oros, a apreciat calitatea exprimării nuanțate, potrivit vârstei copiilor cărora li se adresează, universul copilăriei, natura, sărbătorile și ilustrarea conținutului prin desene reprezentative.
Aflată la cel de-al doilea volum de poezii pentru copii, Cristina a vorbit mai puțin despre poeziile sale, preferând să ne pună în contact direct cu câteva dintre ele. „Și în acest volum, m-am străduit să aduc în fața copiilor un întreg univers, familiar și familial, iar mesajul este ușor de descifrat, întrucât am folosit cuvinte simple, cunoscute, pe înțelesul lor", ține să precizeze dna educatoare.
Anul viitor, de Ziua Învățătorului, e posibil să consemnăm lansarea unui nou volum de versuri cu „lipici"... la cei mari și mici..., scris de aceeași doamnă educatoare, Cristina Oros.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Învățătorului a fost marcată cu „Vorbe cu lipici...".

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 29 septembrie 2021