Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Expoziție de pictură „Atelier, emoție, culoare"

Nicolae Natalia, de la Școala Gimnazială Nr.11 Oradea

Expoziție de pictură „Atelier, emoție, culoare"

Școala Gimnazială Nr.11 Oradea găzduiește în perioada 12 - 30.06.2014, Expoziția personală de pictură, „Atelier, emoție, culoare", a elevei Nicolae Natalia, din clasa a VIII-a D, coordonată de profesoara Galutz Carmen.

Nicolae Natalia prezintă în cadrul expoziție un număr de 30 de lucrări de pictură realizate în tehnica: tempera, acril pe hârtie, carton și pânză. Portretele, compozițiile figurative, dar și compozițiile abstracte sunt genuri ale artelor ce au trezit interesul micuței artiste, astfel ea ne mărturisește: „Multe dintre desene sunt abstracte, ceea ce mă definește și simt că pur și simplu mă regăsesc în ceea ce fac. Prin picturile mele vreau să arăt lumii că arta este importantă și chiar este o muncă grea, în ciuda aparențelor... Când pictez, simt că îmi pun toate gândurile, sentimentele și experiențele pe o bucată simplă de hârtie sau pânză... Arta pentru mine înseamnă totul, pentru că vreau să am un viitor în acest domeniu. Îmi propun să instruiesc generațiile care vor veni ca să nu se piardă dragostea pentru pictură!"
Titlul expoziției, „Atelier, emoție, culoare", nu este ales întâmplător, astfel, Natalia ne invită în laboratorul său de creație pentru a admira bogăția, precum și expresivitățile culorilor ce trezesc în noi emoții din cele mai diferite. Curioasă și neliniștită, mereu aflată în căutarea frumosului artistic, Natalia își intitulează sugestiv lucrările: „Dinamică oranj", „Viața în relief", „Membrană figurativă", „Lanțul societății", „Timpul ritualului", „Construcție oculară" etc., titluri ce dezvăluie sensibilitatea, dar și inteligența nativă a elevei de a pătrunde în esența lucrurilor. Subiectul măștilor, subiect, preferat de Natalia se regăsește în fiecare lucrare a acesteia. Măști misterioase, ce au menirea de a ascunde chipuri și emoții, devin de data aceasta purtătoare de sentimente și trăiri, iar împreună cu acele chipuri melancolice și angoasate apropie creațiile Nataliei de opera expresioniștilor, în timp ce explozia cromatică o apropie de opera fauviștilor. Varietatea temelor abordate, tușele largi, liniile sinuoase, liniile spiralate, dinamica modulărilor cromatice și sufletești din lucrările Nataliei ne dezvăluie temperamentul și frământările acesteia.
Deși aflată încă în căutarea propriului său drum artistic, Natalia dovedește de timpuriu prin această expoziție o maturitate  a creației sale.
Prof. Galutz Carmen
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Expoziție de pictură „Atelier, emoție, culoare".

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 21 iulie 2019