Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Sărbătoare a bucuriei și biruinței, a păcii și nădejdii”

Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos

„Sărbătoare a bucuriei și biruinței, a păcii și nădejdii”

Sâmbătă noaptea, în piața Sfântul Apostol Andrei din Oradea, s-au adunat câteva mii (între 5 și 10.000) de credincioși să ia lumină și să asiste la slujba Invierii Domnului nostru Iisus Hristos, slujbă oficiată de părinții preoți Vasile Bota, Ion Alexandru Mizgan și Nicolae Mara.

„Cu adevărat, sărbătoarea Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos este cea mai mare sărbătoare a creștinătății, pârga sau începutul mântuirii neamului omenesc, sărbătoare a bucuriei și biruinței, a păcii și nădejdii”, așa după cum ne-a declarat părintele Vasile Bota.  
Bucuria slujitorilor sfântului altar a fost mare văzând atâta popor în piață, iar cele 12.000 de pliculețe cu paști au ajuns la credincioși în bună orânduială, fără îmbulzire, nervi și supărare.
Într-o zonă a Rogeriusului cu mii de cetățeni nu exista până mai ieri un loc de închinăciune. În 30 noiembrie 2001, a fost târnosită biserica de la demisol, Biserica Sfântul Apostol Andrei, iar astăzi e finalizat exteriorul, urmând să se continuie cu pictura interioară.
Privită din exterior, biserica arată ca o bijuterie, precum monumentalul său candelabru, iar împrejmuirea și amenajarea spațiilor verzi dominate de trandafiri, magnolii și alți arbuști ornamentali îi sporesc frumusețea.
Casa Domnului este, nu-i așa, oglinda slujitorilor sfântului altar, după cum „biserica cea vie  este trupul tainic al lui Hristos”, iar pentru părintele Vasile Bota „biserica sufletelor credincioșilor e cea mai însemnată!”
Să ne bucurăm de Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos!
„Hristos a înviat!”
„Adevărat a înviat!” (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Sărbătoare a bucuriei și biruinței, a păcii și nădejdii”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 27 ianuarie 2020