Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La clasa pregătitoare A -„În lumea basmelor

Serbare la sfârșit de an școlar

La clasa pregătitoare A -„În lumea basmelor

Elevii din clasa florilor s-au pregătit în ultimele săptămâni de școală pentru a intra în lumea basmelor, alături de invitații pe care i-au așteptat la serbarea de sfârșit de an școlar.

„Toți oamenii mari au fost mai întâi copii"
Și ei au sosit în mult așteptata seară și sală festivă: părinți, bunici, mătuși, frați și surori. Cu siguranță, au fost surprinși în mod plăcut de minunatul decor realizat cu ajutorul doamnei educatoare Viorica Toia, de la Grădinița „Rază de soare". Din cuvântul de deschidere, invitații au aflat despre rolul imens pe care basmele îl au în educația copiilor.
Nu poți vedea bine decât cu inima"
„Toți oamenii mari au fost mai întâi copii...  Nu poți vedea bine decât cu inima. Esențialul este invizibil pentru ochi". (Antoine de Saint Exupery- Micul prinț).
Copilul, în lumea basmelor, învață cum să rămână mereu copil la suflet, dar să devină  înțelept la minte! Valoarea basmelor constă în faptul că sporește încrederea omului în forțele binelui. Chiar dacă personajele basmelor trec prin încercări mai neplăcute, în final, binele învinge răul. Copiii au înțeles din  dramatizările basmelor realizate că, uneori, poți fi curajos la fel ca și Scufița Roșie care nu se temea de lup, pentru că nu știa cine este lupul. Din basmele despre iedul cel cu trei capre și despre capra cu trei iezi, copiii au înțeles că răsfățul duce la lenevire și neascultarea de părinți aduce mari necazuri. De la Albă-ca-Zăpada au aflat că bunătatea ei a biruit orice rău, fiind ocrotită de iubirea harnicilor pitici și a prințului. Personaje: flori, fluturi, prinți sau alte prințese, alături de celelalte personaje din basmele amintite, au dat viață pentru o oră unei lumi minunate de basm. Și cum să nu fie așa când  emoția de bucurie se putea citi pe fața fiecărui „absolvent de clasă pregătitoare"! Aplauzele primite dovedesc că serbările școlare sunt o modalitate de comunicare (parteneriat) a școlii cu familia și contribuie la dezvoltarea socio-emoțională a micilor școlari.
Răsplata muncii
După cele două torturi și prăjiturile aduse de colegii care-și serbează ziua aniversară pe timpul verii, fiecare elev a primit câte o medalie și un caiet cu jocuri distractive, drept răsplată pentru încheierea cu mult succes a clasei pregătitoare. Curioși din fire și cu o atitudine pozitivă față de carte, școlarii au început răsfoirea caietelor... intrând deja în bucuriile vacanței și ale verii.
Prof. Cozma Aurica

Trimite email

luni, 19 august 2019