Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Subiectul de literatură va face diferența

Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a

„Subiectul de literatură va face diferența

Absolvenții clasei a VIII-a au susținut luni (23 iunie 2014) și miercuri (25 iunie), Evaluarea Națională la Limba și literatura română, respectiv Matematică, iar alții și la Limba maternă (marți, 24 iunie).

Vineri (27 iunie), până la ora 16.00, vor fi afișate rezultatele, iar de la 16.00 la 20.00, se vor putea depune contestațiile, care vor fi soluționate în perioada 28-30 iunie, urmând ca marți, 1 iulie, să fie afișate rezultatele finale.
„Rânduri pentru Anul Nou"
Ca întotdeauna, și de această dată, cele mai multe probleme le-a pus Limba și literarura română, iar în acest an subiectul de literatură, poezia „Rânduri pentru Anul Nou", de Ion Minulescu „în descifrarea semnificației mesajului poeziei, spre deosebire de evaluarea din 2013, când s-a cerut caracterizarea unui personaj, după cum remarca doamna profesor de română Diana Simina. De această dată, subiectul de literatură va face diferența", a ținut să precizeze Diana.
La matematică, subiectele au fost mai ușoare decât la simulare
Profesorii de matematică au apreciat că subiectele care s-au dat miercuri la mate, la Evaluarea națională, au fost mai ușoare decât cele de la simulare. Prin natura construcției, structură și adresare, cele trei subiecte de câte 30 de puncte fiecare au vizat atenția, spiritul de observație și gândirea, dar și memoria (în cazul formulelor, calcularea perimetrului, ariei și volumului).
La Școala Gimnazială „Dacia" au susținut probele de Evaluare Națională toți cei 124 de absolvenți ai claselor a VIII-a. La nivelul județului Bihor s-au înscris 5.013 elevi, iar pentru evaluarea lucrărilor au fost desemnate șapte centre zonale de evaluare: Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" (unde au fost arondate 15 centre), Școala Gimnazială „Avram Iancu" (20 de centre), Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir" (16 centre), Școala Gimnazială Nr. 16 (19 centre), Școala Gimnazială Nr. 11 (21 de centre), Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu" (21 de centre) și Școala Gimnazială „Octavian Goga", 26 de centre, după cum ne-a spus dl prof. dr. Florian Hava, directorul Școlii Gimnaziale „Dacia".
„Conform datelor centralizate de Ministerul Educației Naționale, la nivel de țară au fost așteptați să se prezinte la examenele din cadrul Evaluării Naționale 166.617 absolvenți. În iunie 2013, au participat la Evaluarea Națională 162.331 absolvenți".
Ovidiu Dan

Trimite email

duminic, 25 august 2019