Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

MEN nu va tolera nicio abatere de la lege

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a susținut o videoconferință cu personalul de la BAC

MEN nu va tolera nicio abatere de la lege

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a susținut astăzi, duminică, 29 iunie 2014, o videoconferință cu personalul din țară implicat în organizarea și desfășurarea examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie 2014.

Au participat președinții și informaticienii celor 527 de centre de examinare și ai celor 147 de centre de evaluare, inspectori școlari generali, inspectori școlari generali adjuncți, inspectori și membrii Comisiei Naționale de Bacalaureat din Ministerul Educației Naționale. În cadrul videoconferinței au fost discutate procedurile legate de organizare și măsurile de securitate impuse pentru probele scrise de la Bacalaureat.
Ministrul Remus Pricopie a transmis mult succes elevilor, a mulțumit profesorilor implicați și a atras atenția asupra faptului că MEN nu va tolera nicio abatere de la lege și de la normele prevăzute în metodologia de organizare a examenului.
Luni, 30 iunie, va avea loc prima probă scrisă din cadrul sesiunii iunie 2014 a Bacalaureatului, la disciplina de Limba și literatura română E)a). Sunt așteptați să participe la această probă 143.968 de absolvenți, dintre care 129.827 din promoția curentă, iar alți 14.141 din promoțiile anterioare. Absolvenții vor avea, în funcție de profilul și filiera pe care le-au urmat în învățământul liceal, două tipuri de subiecte. Astfel, absolvenții filierei teoretice, profilul umanist, și cei ai filierei vocaționale, profilul pedagogic, vor avea același tip de subiecte, iar absolvenții filierei teoretice - profil real, ai filierei tehnologice și ai filierei vocaționale - toate profilurile, cu excepția celui pedagogic, vor primi alte tipuri de subiecte. Subiectele sunt elaborate de profesori specialiști din cadrul Centrului Național de Evaluare și Examinare și au un grad de dificultate mediu, în raport cu programa și cu competențele vizate. Menționăm că elevii au avut posibilitatea să consulte și să rezolve modele de subiecte pentru Bacalaureat încă de la sfârșitul lunii octombrie 2013, când acestea au fost publicate pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro.
Marți, 1 iulie, absolvenții clasei a XII-a vor participa la proba scrisă de Limba și literatura maternă (proba E)b), iar miercuri, 2 iulie, la proba scrisă obligatorie a profilului (proba E)c). Vineri, 4 iulie, se va desfășura proba scrisă la alegere a profilului și specializării (proba E)d). Afișarea rezultatelor va avea loc în data de 7 iulie (până în ora 12.00). În aceeași zi, vor putea fi depuse contestații (între orele 12.00 - 16.00). Acestea urmează a fi soluționate în perioada 8 - 10 iulie. Rezultatele finale vor fi anunțate în data de 11 iulie.
Biroul de presă

Trimite email

luni, 30 martie 2020