Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 noiembrie 2022
Naveta profesorilor să poată fi decontată și prin biletele de transport, nu numai pe bază de abonament – solicitarea sindicatelor către ministrul Educației
...................................
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) solicită ministrului Educației, Ligia Deca, să modifice Hotărârea de guvern nr. 569/2015 privind decontarea navetei profesorilor astfel încât sumele plătite de aceștia, ca sa ajungă la școală, să poată fi decontate și pe bază de bilete de transport, nu doar cu abonamente lunare, potrivit unei adrese obținute de EduPedu.ro joi seara.
Federația sindicală a profesorilor susține că ,,Am fost sesizați de către organizațiile sindicale afiliate că numeroși operatori de transport auto nu emit abonamente pe anumite distanțe, ceea ce conduce la imposibilitatea personalului didactic – care se deplasează la și de la locul de muncă cu autoturismul proprietate personală, cu respectarea art. 7 alin. (6) din Norme – de a beneficia de decontarea acestor cheltuieli“.

,,S-a ajuns în această situație deoarece, în lipsa abonamentelor pe ruta respectivă/rute similare, emise de operatorii de transport, nu se poate stabili care este cuantumul sumei pentru care se pot depune bonurile de achiziție a carburantului, în vederea decontării și, deci, nu se decontează aceste cheltuieli”, potrivit adresei FSLI.

Cu alte cuvinte, conform normelor în vigoare, dacă pe ruta pe care profesorul vine și pleacă de la școală cu mașina personală, transportatorii publici nu emit abonamente, atunci profesorului nu i se pot deconta banii pe benzină/ motorină, pentru că nu se știe cât ar costa un abonament la autobuz pe distanța pe care o parcurge...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
1 noiembrie 2022

14 ani de digitalizare a educației în România
Unde suntem, ce e de făcut? (P)

Digitalizarea înseamnă, pentru profesorii și managerii școlilor, deschiderea de a învăța, de a accepta lucrurile noi și de a integra tehnologia în educație. Iar asta le poate aduce tuturor beneficii reale. Pentru noi, totul a început în 2008, în Iași. Adservio iniția la Liceul ,,Vasile Alecsandri” un proiect de digitalizare care anunța o mare transformare în educația din România. Deși tehnologia era revoluționară pentru țara noastră și nu numai, lucrurile au mers greu. Poate tocmai pentru că noutatea era prea mare.
Cu toate că beneficiile erau substanțiale în privința ușurării lucrului profesorilor, a debirocratizării, nouă ani mai târziu, doar 35 de școli adoptaseră digitalizarea. Abia pandemia a adus o schimbare serioasă. De voie, de nevoie, multe unități de învățământ au căutat în grabă o soluție digitală și lucrurile au avansat.
Cu toate acestea, în prezent, doar 10-15% din școlile românești au o soluție de digitalizare a activității lor, cu catalog electronic, statistici, rapoarte, comunicare integrată și celelalte instrumente avansate. De ce doar atât? Subfinanțare, neasumare a unei viziuni clare la nivel de minister, teamă de nou.

Accelerăm digitalizarea sau mai așteptăm?

România are șansa de a recupera mult din timpul pierdut. Prin promovarea intensivă, tot de către Adservio, a nevoii de digitalizare, Ministerul Educației a extins programul-pilot privind folosirea exclusivă a catalogului electronic. În consecință, 742 de școli elimină acum catalogul clasic, de carton...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 octombrie 2022
Programul Masa caldă
450 de școli ar putea organiza programul Masa caldă în acest an școlar, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență discutat astăzi (28 oct. 2022) în Guvern. Nu este acordat un buget suplimentar pentru 2022, ci doar pentru 2023 / Lista celor 350 de școli beneficiare încă nu este cunoscută.
………………………………
450 de școli ar putea să organizeze programul „Masa cadă” în anul școlar 2022-2023, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. Până acum, a fost publicată în Monitorul Oficial doar lista celor 300 de școli și grădinițe beneficiare, deși autoritățile au anunțat de ceva vreme că vor fi incluse în program încă 50 de școli pe lângă cele 300. Proiectul citat modifică Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2022.
„(1) În anul şcolar 2022 – 2023, pe perioada desfăşurării cursurilor, preşcolarilor şi elevilor din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi-pilot, li se acordă, zilnic, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată”, prevede proiectul menționat anterior.
În descrierea situației actuale se arată că „deoarece sumele aprobate în anul 2022 pot asigura suportul alimentar pentru încă 100 de unități de învățământ preuniversitar, ceea ce ar corespunde unei măsuri suplimentare de sprijin pentru preșcolarii și elevii aflați în situația riscului de abandon școlar, este necesară majorarea numărului de unități de învățământ beneficiare de la 350 la 450 de unități”.

Top Fest la Zilele Comunei Sălard

Vineri, sâmbătă și duminică

Top Fest la Zilele Comunei Sălard

După Aleșd și Marghita, în drumul către Oradea, Top Fest - festivalul berii și al verii - mai face o oprire.
Între 4 și 6 iulie 2014, deschidem pofta de distracție cu Top Fest la Zilele Comunei Sălard.

După o pauză de trei ani (ultima ediție a Zilelor comunei s-a desfășurat în anul 2011), terenul de fotbal de lângă sala de sport din Sălard se va anima din nou la finalul acestei săptămâni. Trei terase-restaurant, o mini zonă comercială, un parc de distracții și o scenă care va găzdui cele mai intense momente artistice îi așteaptă timp de trei zile pe cei care doresc să participle la o petrecere câmpenească, cu multă bere rece, grătare incinse și concerte pe toate gusturile. 

Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Comunei Sălard, iar accesul publicului este liber.

Programul celor trei zile de distracție

VINERI, 4 iulie

Ora 11:00 Deschiderea evenimentului pregatit de Organizatia de Tineret VIDIFISZ Salard

Ora 11:05 Concurs de gatit bogracs

Ora 15:00 Premierea castigatorilor concursului de gatit bogracs

Ora 16:00 Competitii si concursuri sportive

Ora 18:00 Concurs de frumusete - miss

Ora 19:00 Prezentare de moda

Ora 20:00 Festivitatea de premiere a concursului de frumusete

Ora 20:30 Recital KITTY

Ora 21:00 Recital VASS BRIGITTA

Ora 21:30 ACELSZIV (concert rock)

Ora 22:30 Recital RETRO BAND

Ora 23:00 Discoteca in aer liber cu DJ Krisz, DJ Prody si DJ/MC Dumi

SAMBATA, 5 iulie

Ora 09:00 Turneul de Fotbal dotat cu Cupa Salard - informatii la telefon 0740587033

Ora 17:00 Deschiderea oficiala a evenimentului - in fata

               primariei/zona centrala a comunei Salard - festivitate de depunere coroane la Monumentul Eroilor cazuti in primul

si al doilea Razboi Mondial

Ora 18:00 Concursuri TOP FEST

Ora 18:30 Concursuri si prezentare a clubului moto HAWKS MC

Ora 19:00 Recital AMAZON-ASZ

Ora 20:00 Recital MOHACSI BRIGITTA

Ora 21:00 Concert KOZMIX (Ungaria)

Ora 22:00 clubbing set by DJ CHROM

Ora 23:00 Discoteca in aer liber cu DJ Chrisman RO

DUMINICA, 6 iulie

Ora 09:00 Concurs de atelaje si prezentare de cai

Ora 17:00 Premierea concursului de atelaje

Ora 18:00 Concursuri TOP FEST

Ora 18:30 Ansamblul elevilor de la Liceul Tehnologic Szalardi Janos si Pitypang Neptanc Csoport

Ora 19:30 MM PODIUM szinhaz musor

Ora 20:00 SZOMSZED NENI Produkcios Iroda - stand-up comedy

Ora 21:00 Tini Dance Center

Ora 22:00 Concert CRUSH & ALEXANDRA UNGUREANU

Ora 23:00 Inchiderea evenimentului

Mihai Dacin

Trimite email

miercuri, 30 noiembrie 2022