Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Câștigătorii concursurilor naționale „Bune practici în educația pentru protecția mediului

Premii, mențiuni și premii speciale

Câștigătorii concursurilor naționale „Bune practici în educația pentru protecția mediului

Organizatorii celei de-a VII-a ediții a concursurilor naționale „Bune practici în educația pentru protecția mediului" și „Copiii și drepturile lor", domnii inspectori școlari ai ISJ Bihor, prof. dr. Elisaveta Roșu și pr. prof. Florin Negruțiu, ne-au comunicat câștigătorii celor două concursuri desfășurate la Oradea, în perioada 27-29 iunie 2014.

1.Concursul „Bune practici în educația pentru protecția mediului"
La ciclul primar
Pe locul I s-a situat echipajul Școlii Gimnaziale din Roșia (județul Bihor), alcătuit din elevii: Copăcian Florentina, Perț Vlăduț, Simea Bogdan și Tirla Samira, îndrumați de prof. Maria Ujoc și Valentina Silaghi; pe locul al II-lea - echipajul Școlii Gimnaziale „Dacia" din Oradea, alcătuit din elevii: Foltuț Eduard, Dascalciuc Iinca, Său Rareș, Abrudan Mădălina și Pîrlog Andreea, coordonați de prof. Aurelia Popovici.
La gimnaziu
Locul I - echipajul Școlii Gimnaziale „Miron Costin" din Suceava, alcătuit din elevele Săvuț Teodora Andreea și Simon Alina Mihaela, îndrumate de prof. Ignătescu Valerica; loc.II - echipajul Școlii Gimnaziale din Săcădat (Bihor), alcătuit din elevele Burca Andreea Elisabeta și Ciabrun Camelia, coordonate de prof. Mihaela Biriș; loc.III - echipajul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu" din Oradea, alcătuit din elevele Frese Denisa și Bâgiu Enya, îndrumate de prof. Camelia Timofte; mențiune - echipajul Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Cornereva (județul Caraș-Severin).
La liceu
Locul I - echipajul Colegiului Tehnic din Vadu Crișului (Bihor), alcătuit din elevii Mălai Andrei și Leta Melisa, coordonați de prof. Bogdan Bodea;   loc.II - echipajul Liceului Tehnologic din Dobrești (Bihor), format din elevele Dume Andreea Florina și Șulinca Andreea, îndrumate de prof. Ionuț Milian; loc. III - echipajul Colegiului Național „Ana Aslan" din Brăila, alcătuit din elevele Condruț Andreea Liliana și Condruț Raluca, coordonate de prof. Florena Urse; mențiune - echipajul Colegiului Național „Titu Maiorescu" din Aiud (Alba).
2.Concursul „Copiii și drepturile lor"
La gimnaziu
Locul I - echipajul Școlii Gimnaziale „Oltea Doamna" din Oradea, alcătuit din elevele Codorean Ioana, Derecichei Valentina și Torjoc Cynthia, coordonate de prof. dr. Liliana Bocoi (director adjunct) și Patricia Faur; loc. II - echipajul Colegiului Național „Mircea Eliade" din Reșița (Caraș-Severin), format din elevele Scruba Lorena Denisa, Danciu Amalia și Raicu Larisa Mădălina, îndrumate de prof. Gheorghița Fercea; loc. III - echipajul Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade" din Satu Mare, alcătuit din elevii Ardelean Daria, Kasa Vivien și Mulcuțan Vlad, coordonați de prof. Rodica Manta; mențiune - echipajul Colegiului Național „Petru Rareș" din Bistrița (Bistrița-Năsăud).
La liceu
Locul I - echipajul Liceului Teoretic „Aurel Lazăr" din Oradea, alcătuit din elevii Tontea Natanael, Tănase Georgiana și Cosma Andreea, coordonați de prof. Livia Ghiurcuța; loc. II - echipajul Colegiului Național „Titu Maiorescu" din Aiud (Alba), format din elevele Paul Cristina, Popa Andreea Maria și Munteanu Paula, îndrumate de prof. Zamfira Costan; loc. III - echipajul Colegiului Național „Petru Rareș" din Bistrița (Bistrița-Năsăud), alcătuit din elevele Rus Bianca, Marica Andreea și Bob Diana, coordonate de prof. Constantin Marian; mențiune - echipajul Colegiului Economic „Nicolae Titulescu" din Baia Mare (Maramureș).
Premii speciale
La gimnaziu
„Cel mai bun eseu" - Școala Gimnazială „Mircea Eliade" Satu Mare
„Cel mai bun afiș" -  Colegiul Național „Petru Rareș" Bistrița
„Cel mai bun pliant" - Colegiul Național „Mircea Eliade" Reșița
„Cele mai reușite fotografii" - Colegiul Național „Petru Rareș" Bistrița
La liceu
„Cel mai bun eseu" - Liceul Teoretic  „Aurel Lazăr" Oradea și Colegiul Național „Titu Maiorescu" Aiud
„Cel mai bun afiș" -  Colegiul Național „Petru Rareș" Bistrița
„Cel mai bun pliant"- Colegiul Național „Titu Maiorescu" Aiud
„Cele mai reușite fotografii" - Colegiul Economic „Nicolae Titulescu" Baia Mare.
Ovidiu Dan

Trimite email

marți, 18 ianuarie 2022