Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Câștigătorii concursurilor naționale „Bune practici în educația pentru protecția mediului

Premii, mențiuni și premii speciale

Câștigătorii concursurilor naționale „Bune practici în educația pentru protecția mediului

Organizatorii celei de-a VII-a ediții a concursurilor naționale „Bune practici în educația pentru protecția mediului" și „Copiii și drepturile lor", domnii inspectori școlari ai ISJ Bihor, prof. dr. Elisaveta Roșu și pr. prof. Florin Negruțiu, ne-au comunicat câștigătorii celor două concursuri desfășurate la Oradea, în perioada 27-29 iunie 2014.

1.Concursul „Bune practici în educația pentru protecția mediului"
La ciclul primar
Pe locul I s-a situat echipajul Școlii Gimnaziale din Roșia (județul Bihor), alcătuit din elevii: Copăcian Florentina, Perț Vlăduț, Simea Bogdan și Tirla Samira, îndrumați de prof. Maria Ujoc și Valentina Silaghi; pe locul al II-lea - echipajul Școlii Gimnaziale „Dacia" din Oradea, alcătuit din elevii: Foltuț Eduard, Dascalciuc Iinca, Său Rareș, Abrudan Mădălina și Pîrlog Andreea, coordonați de prof. Aurelia Popovici.
La gimnaziu
Locul I - echipajul Școlii Gimnaziale „Miron Costin" din Suceava, alcătuit din elevele Săvuț Teodora Andreea și Simon Alina Mihaela, îndrumate de prof. Ignătescu Valerica; loc.II - echipajul Școlii Gimnaziale din Săcădat (Bihor), alcătuit din elevele Burca Andreea Elisabeta și Ciabrun Camelia, coordonate de prof. Mihaela Biriș; loc.III - echipajul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu" din Oradea, alcătuit din elevele Frese Denisa și Bâgiu Enya, îndrumate de prof. Camelia Timofte; mențiune - echipajul Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Cornereva (județul Caraș-Severin).
La liceu
Locul I - echipajul Colegiului Tehnic din Vadu Crișului (Bihor), alcătuit din elevii Mălai Andrei și Leta Melisa, coordonați de prof. Bogdan Bodea;   loc.II - echipajul Liceului Tehnologic din Dobrești (Bihor), format din elevele Dume Andreea Florina și Șulinca Andreea, îndrumate de prof. Ionuț Milian; loc. III - echipajul Colegiului Național „Ana Aslan" din Brăila, alcătuit din elevele Condruț Andreea Liliana și Condruț Raluca, coordonate de prof. Florena Urse; mențiune - echipajul Colegiului Național „Titu Maiorescu" din Aiud (Alba).
2.Concursul „Copiii și drepturile lor"
La gimnaziu
Locul I - echipajul Școlii Gimnaziale „Oltea Doamna" din Oradea, alcătuit din elevele Codorean Ioana, Derecichei Valentina și Torjoc Cynthia, coordonate de prof. dr. Liliana Bocoi (director adjunct) și Patricia Faur; loc. II - echipajul Colegiului Național „Mircea Eliade" din Reșița (Caraș-Severin), format din elevele Scruba Lorena Denisa, Danciu Amalia și Raicu Larisa Mădălina, îndrumate de prof. Gheorghița Fercea; loc. III - echipajul Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade" din Satu Mare, alcătuit din elevii Ardelean Daria, Kasa Vivien și Mulcuțan Vlad, coordonați de prof. Rodica Manta; mențiune - echipajul Colegiului Național „Petru Rareș" din Bistrița (Bistrița-Năsăud).
La liceu
Locul I - echipajul Liceului Teoretic „Aurel Lazăr" din Oradea, alcătuit din elevii Tontea Natanael, Tănase Georgiana și Cosma Andreea, coordonați de prof. Livia Ghiurcuța; loc. II - echipajul Colegiului Național „Titu Maiorescu" din Aiud (Alba), format din elevele Paul Cristina, Popa Andreea Maria și Munteanu Paula, îndrumate de prof. Zamfira Costan; loc. III - echipajul Colegiului Național „Petru Rareș" din Bistrița (Bistrița-Năsăud), alcătuit din elevele Rus Bianca, Marica Andreea și Bob Diana, coordonate de prof. Constantin Marian; mențiune - echipajul Colegiului Economic „Nicolae Titulescu" din Baia Mare (Maramureș).
Premii speciale
La gimnaziu
„Cel mai bun eseu" - Școala Gimnazială „Mircea Eliade" Satu Mare
„Cel mai bun afiș" -  Colegiul Național „Petru Rareș" Bistrița
„Cel mai bun pliant" - Colegiul Național „Mircea Eliade" Reșița
„Cele mai reușite fotografii" - Colegiul Național „Petru Rareș" Bistrița
La liceu
„Cel mai bun eseu" - Liceul Teoretic  „Aurel Lazăr" Oradea și Colegiul Național „Titu Maiorescu" Aiud
„Cel mai bun afiș" -  Colegiul Național „Petru Rareș" Bistrița
„Cel mai bun pliant"- Colegiul Național „Titu Maiorescu" Aiud
„Cele mai reușite fotografii" - Colegiul Economic „Nicolae Titulescu" Baia Mare.
Ovidiu Dan

Trimite email

marţi, 21 septembrie 2021