Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ștefania, Antoniu și Darius, absolvenții de 10 ai Bihorului, au fost premiați cu câte 2.000 de lei fiecare

Marți la ISJ Bihor,

Ștefania, Antoniu și Darius, absolvenții de 10 ai Bihorului, au fost premiați cu câte 2.000 de lei fiecare

„Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, și ministrul delegat, Mihnea Costoiu, au premiat marți, 15 iulie 2014, la sediul MEN, absolvenții de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a, din municipiul București și din județul Ilfov, care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat din acest an".

Ceilalți elevi de 10 din țară s-au aflat în videoconferință cu Bucureștiul la sediile inspectoratelor școlare județene. La Evaluarea Națională s-au obținut, pe țară, 225 de medii maxime, iar la Bacalaureat, 108. Premiile au constat în diplome și bani - câte 2.000 de lei pentru fiecare absolvent de clasa a VIII-a și 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de clasa a XII-a.
Sumele au fost alocate ca urmare a aprobării de către Guvernul României, în ședința din 9 iulie, a Hotărârii de Guvern care stabilește acordarea de premii în bani tuturor absolvenților de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a care au obținut media 10 la Evaluarea Națională, respectiv la Bacalaureat".
Bihorul a avut doar trei absolvenți de 10, și toți la Evaluarea Națională
Videoconferința a fost urmărită în biroului inspectorului școlar general, dl prof. Nicolae Avram, de față fiind dl inspector școlar general Nicolae Avram, doamna inspector școlar general adjunct, prof. Kery Hajnal, cei trei absolvenți de 10 ai Bihorului, Ștefania Curilă și Antoniu Stan, ambii de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu", Darius Haș, de la Școala Gimnazială „Dacia", directorii celor două școli, dna prof. Liana Bako și dl prof. dr. Florian Hava, precum și părinții celor trei absolvenți.
Când s-a încheiat premierea de la sediul MEN, au început premierile în țară.
Dl general Nicolae Avram i-a felicitat și i-a premiat cu diplome de excelență și cu câte 2.000 de lei pe Ștefania, Antoniu și Darius și le-a urat ca peste patru ani, adică la absolvirea liceului, la Bacalaureat, să fie din nou pe lista absolvenților de 10 ai Bihorului.
Dl prof. univ. dr. Sorin Curilă, președintele Senatului Universității din Oradea, tatăl Ștefaniei, a vorbit în numele părinților: „Am convingerea că ei, copiii, se simt deosebit de onorați, fericiți și mulțumiți în aceste momente care vin să încununeze o etapă de pregătire, în care au depus eforturi deosebite. Și experiența aceasta, am convingerea că îi va marca, îi va stimula, ajutându-i să pășească mai siguri în viață, o viață care urmează să le întindă diverse provocări".
Domnia sa a ținut apoi să mulțumească reprezentanților presei pentru participarea la eveniment.
Convinși fiind de importanța examenului, Ștefania și Antoniu s-au mobilizat exemplar pentru a-i acorda toată atenția și a obține rezultate pe măsura pregătirii în cei patru ani de gimnaziu, renunțând adesea la alte plăceri și preocupări, și cu atât mai mult în pregătirea Evaluării Naționale. După opinia lui Darius, dacă te organizezi bine poți să găsești timp atât pentru pregătire, cât și pentru alte preocupări, dacă te-ai pregătit constant, ritmic și cu conștiinciozitate pe parcursul anilor.
Din toamnă, cei trei ași ai Bihorului vor fi colegi de clasă la Colegiul Național „Emanuil Gojdu".
Dacă Bihorul a avut trei absolvenți de 10, Brăila a avut 32, la fel și Iașul, iar Clujul - 30
În clasamentul pe țară la cele două examene naționale, pe primele patru locuri s-au situat, în ordine: județul Brăila, cu 24 de absolvenți de 10 la Evaluarea Națională, Clujul - cu 20,Iașul cu 18 și Suceava cu 14, iar la BAC, pe primul loc - Iașiul, cu 14 absolvenți de 10,urmat de Dolj  (Craiova), cu 12, Clujul, cu10 și Brăila cu 8.
Ai noștri nu au obținut media 10 la Bacalaureat.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ștefania, Antoniu și Darius, absolvenții de 10 ai Bihorului, au fost premiați cu câte 2.000 de lei fiecare.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019