Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

La Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, București

„Totul” despre concursul de admitere

La Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, București

Inspectoratul de Poliție al județului Bihor selecționează candidați pentru concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, București, Facultatea de Poliție, specializarea „Ordine și siguranță publică”, învățământ de zi cu durata de 3 ani.

Sunt scoase la concurs 355 de locuri (bărbați și femei, fără discriminare), din care 10 pentru romi.
Candidații trebuie să aibă domiciliul sau reședința în județul Bihor.
Condiții:
Pentru a participa la concursul de admitere, candidații trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: *să aibă cetățenia română și domiciliul în România *să cunoască limba română, scris și vorbit *să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat *să nu fi fost exmatriculați, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituție de învățământ *să aibă vârsta de până la 25 ani, împliniți în anul 2008 *să aibă capacitatea deplină de exercițiu *să fi obținut la purtare în perioada studiilor liceale, media generală de minim 8.00 *să fie declarați apt medical, fizic și psihic *să aibă un comportament corespunzător cerințelor de conduită admise și practicate în societate *să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni *să aibă înălțimea de minimum 1,70 m bărbații și 1,65 m femeile (cu excepția candidaților proveniți din liceele militare, numai pentru examenul susținut în anul absolvirii – 2008). Nu se admit derogări de la acest criteriu.
Tematica și bibliografia de concurs vor fi asigurate candidaților care îndeplinesc condițiile de către Serviciul Management Resurse Umane.
Vizita medicală poate fi efectuată doar vinerea, la Centrul Medical Bihor al M.I.R.A., începând cu ora 8.30.
Etapele concursului:
Etapa I – eliminatorie: testarea psihologică (se efectuează la unitățile teritoriale la o dată ce va fi anunțată ulterior) în perioada 21 – 27 iulie 2008 - cuprinde: examinarea medicală și
probe de aptitudini fizice (la sediul Academiei de Poliție).
Etapa a II-a – susținerea probelor de evaluare a cunoștințelor – în perioada 29 – 30 iulie 2008 – din următoarele discipline: Istoria Românilor – test grilă,
Limba română – test grilă, Limbă străină – test grilă. Probele se susțin concomitent și se notează separat.
Candidații de etnie romă vor depune la dosarul de recrutare, pe lângă documentele solicitate de facultate și o adeverință din partea unei organizații legal constituită a romilor, în original, din care să rezulte că respectivul candidat face parte din această etnie și nu că este membru al respectivei organizații.
Candidații care optează pentru admiterea la Academia de Poliție, pot participa și la concursul de admitere în una din școlile de agenți poliție.
***Candidații care au obținut în perioada studiilor liceale premiile I, II, III, mențiune, premii speciale la olimpiadele școlare internaționale recunoscute de M.E.C.T., la disciplinele de concurs, au dreptul de a fi admiși și de a urma cursurile, pe locuri finanțate de la buget (art.7, alin.2 din O.M.Ed.C. nr. 3315 / 2008), în cadrul numărului de locuri prevăzut pentru admitere, după ce au promovat etapa I – probe eliminatorii.
***Candidații care au obținut premiile I, II sau III la concursurile școlare la nivel național sau pe grupe de țări, recunoscute de M.E.C.T., în cel puțin unul din ultimii doi ani de școlarizare, la disciplinele de concurs, pot fi admiși, fără concurs (art.7, alin 2 și alin 3 din O.M.Ed.C. nr. 3315/2008), în cadrul numărului de locuri prevăzute pentru admitere, după ce au promovat etapa I – probe eliminatorii.
Candidații care se regăsesc în „Lista olimpicilor naționali sau internaționali, absolvenți de liceu, pentru admiterea în învățământul superior”, emisă de M.E.C.T., vor prezenta la înscriere copia legalizată după diploma obținută la concursurile școlare internaționale, la nivel național sau pe grupe de țări.
Notă: Cursurile Academiei nu pot fi urmate în paralel cu cele de la alte instituții de învățământ superior.
Pentru relații suplimentare cei interesați se vor adresa Serviciului Management Resurse Umane din Inspectoratul de Poliție al județului Bihor, municipiul Oradea, str. Republicii nr. 50, telefon 0259/403.111 sau 0259/403.112, unde se vor face și înscrierile  până la data de 30 mai 2008.
Serviciul Management-Resurse Umane al I.P.J. Bihor

 

Trimite email

luni, 27 septembrie 2021