Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Nouă decenii de viață pentru Avram Iancu

Duminică, 20 iulie, la Biserica baptistă

Nouă decenii de viață pentru Avram Iancu

La aniversarea celor 90 de ani de la înființare, comuna bihoreană Avram Iancu a îmbrăcat haine de sărbătoare și a reaprins în vatra satului focul dragostei și mărturiei creștine.

Duminică, 20 iulie 2014, la Biserica baptistă locală, peste 150 de suflete au mulțumit lui Dumnezeu pentru binecuvântările și încercările prin care a zidit și a întărit sufletul colectiv al comunei Avram Iancu.
Atestată istoric de la sfârșitul Primului Război Mondial (1922 - 1924), sub forma unei colonii modeste de țărani și intelectuali români, localitatea Avram Iancu a prins rădăcini în pământul scăldat de Crișul Negru prin hărnicia, devotamentul și credincioșia comunității locale. Biserica baptistă din Avram Iancu și-a început lucrarea de răspândire a Cuvântului lui Dumnezeu în casele sătenilor prin slujirea statornică și perseverentă a primei familii de credincioși baptiști stabiliți în zonă odată cu înființarea coloniei-sat. Două decenii mai târziu, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial (1945-1946), familia Faur Aurel donează cultului baptist o cameră din propria locuință unde ia ființă Biserica baptistă Avram Iancu. Primul botez creștin (20 iulie 1946) aduce în fața Noului Legământ prin Jertfa Domnul Isus Hristos zece suflete iar, în următorii doi ani, prin puterea lui Dumnezeu, numărul membrilor bisericii se dublează. În anii de trezire spirituală întărită și de prigoana comunistă, Biserica baptistă din Avram Iancu numără 90 de membri. Coloana vertebrală a Trupului Domnului Isus Hristos - Biserica - a fost alcătuită în această localitate de familiile baptiste Miclea, Faur, Damșe, Petrila, Țuț, Brisc și Ciba.
Duminică, 20 iulie 2014, la Sărbătoarea fiilor creștini din Avram Iancu, în prezența președintelui Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Oradea și Satu Mare, pastor Petru Vidu, biserica locală a mulțumit lui Dumnezeu pentru ordinarea ca pastor a prezbiterului Daniel Brisc. La întrebarea biblică a Domnului Isus Hristos vestită și în comuna Avram Iancu prin puterea Sfintei Scripturi: „Mă iubești?", fratele Daniel Brisc a răspuns asemeni apostolului Petru „Doamne, Tu toate le știi, știi că te iubesc". Isus i-a zis: „Paște oile Mele!" (Ioan 21:17). Inginer de profesie, fr. pastor  Daniel Brisc, cu dragoste și lepădare de sine, va paște oile Domnului Isus Hristos alături de pastorul senior Mihai Cociubei și de prezbiterul Traian Petrila. Jertfele duhovnicești de laudă, mulțumire și închinare au fost dăruite, în cadrul serviciului divin, de grupul de tineri al bisericii locale, alături de Cuvântul Sfintei Scripturi rostit de pastorii timișoreni Viorel Țuț, Romulus Țuț, Daniel Țuț, pastorul arădean Cornel Miclea și pastorul Florin Cociubei de la Biserica „Betel" din Salonta.
Sorin Petrache
Foto: Rebeca Cociubei
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Nouă decenii de viață pentru Avram Iancu.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021