Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul „FACTOR - Fii activ în orașul tău!

AJOFM Bihor lansează

Proiectul „FACTOR - Fii activ în orașul tău!

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor (AJOFM), în calitate de beneficiar, a organizat vineri, 25 iulie 2014, la Hotel Continental Forum din Oradea, conferința de lansare a proiectului „FACTOR - Fii activ în orașul tău!" Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 „Investește în oameni!", Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare", Domeniul major de intervenție 5.1. „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare".

Partenerii AJOFM Bihor în implementarea proiectului sunt Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț, S.C. Active Job Consulting S.R.L. Oradea și S.C. Multi Proiect S.R.L. Piatra Neamț.
Obiectivul general al proiectului este de a contribui la creșterea ratei de ocupare la nivelul regiunilor de implementare (Nord-Vest și Nord-Est) prin facilitarea accesului pe piața muncii a 1.200 de beneficiari din mediul urban și rural (minimum 50% femei): persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă, șomeri, inclusiv șomeri de lungă durată (tineri și adulți).         
„Prin proiectul nostru ne-am propus trei lucruri: să îmbunătățim capacitatea de ocupare a beneficiarilor prin asigurarea de activități individualizate de informare, consiliere și mediere; să dezvoltăm competențele profesionale prin organizarea de cursuri de formare și specializare adaptate pieței muncii; și să creștem gradul de ocupare a forței de muncă din regiunile unde se implementează proiectul, respectiv județele Bihor și Neamț. La sfârșitul perioadei de implementare, ne dorim ca un număr de 125 persoane să-și fi găsit un loc de muncă în termen de 6 luni de la participarea la activitățile proiectului", a declarat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.
Printre activitățile proiectului se numără și organizarea a două seminarii interactive - la care vor fi invitați șomeri și reprezentanți ai angajatorilor -  precum și două târguri ale locurilor de muncă.
Maricica  Juca,
consilier superior,
purtător de cuvânt  al AJOFM Bihor

Trimite email

vineri, 6 decembrie 2019