Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O medalie de aur și două mențiuni la Olimpiada Internațională de Lingvistică

Imaginea României în lume

O medalie de aur și două mențiuni la Olimpiada Internațională de Lingvistică

Aflat la a doua participare, lotul olimpic al României a cucerit o medalie de aur și două mențiuni la a XII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Lingvistică, desfășurată la Beijing, în perioada 21 - 25 iulie 2014.

Medalia de aur a fost obținută de Dan Mircea Mirea (Colegiul Național „Frații Buzești" din Craiova), iar mențiunile au fost acordate Iuliei Marinescu (Colegiul Național „Unirea" din Turnu Măgurele, județul Teleorman) și lui Vlad Neacșu (Liceul Internațional de Informatică din București). Toți componenții lotului olimpic sunt elevi în clasa a XI-a.
Anul trecut, la prima prezență oficială în această competiție (Manchester), România și-a trecut în palmares o medalie de bronz și două mențiuni. La ambele ediții, elevii au fost pregătiți și însoțiți de Roxana Dincă și Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universității București.
Olimpiada Internațională de Lingvistică este un concurs organizat pe două niveluri: o probă individuală și o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală și logică matematică în procesul de înțelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea și reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcția de structuri care favorizează învățarea cu ușurință a oricărei limbi.
La ediția curentă a Olimpiadei Internaționale de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiții internaționale de științe, au participat 39 de echipe din 28 de țări de pe toate continentele.
Biroul de presă

Trimite email

miercuri, 23 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.