Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Oradea biciclește

O acțiune lăudabilă și un proiect benefic

Oradea biciclește

Interact Oradea împreună cu Kokoon Cafe lansează un nou proiect prin care încurajează orădenii să înlocuiască folosirea mijloacelor clasice de transport cu o alternativă mai benefică, atât în plan personal, cât și în cel al protejării mediului.

Interact este o organizație internațională non-guvernamentală, non-profit, adresată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, axată pe beneficiile directe și indirecte ale lucrului în echipă al liceenilor ce are ca scop promovarea acțiunilor de voluntariat și caritate.
„A servi mai presus de sine"
 În acest sens, se dezvoltă activități de grup, care promovează bunăvoința între oameni. Ghidați în activitățile lor de motto-ul „A servi mai presus de sine", Interact înseamnă „International Action".
Anul acesta, ne-am propus să ne axăm și pe proiecte urbane și culturale. Am organizat un concurs de fotografie, orădenii au putut participa la un Treasure Hunt urban prin intermediul căruia au putut să cunoască mai bine arhitectura orașului, iar cel mai complex proiect Interact făcut în Oradea (își poate chiar în țară) este „Oradea biciclește".
Proiectul (ecologic, în sine) vrea să arate orădenilor că și orașul lor se poate dezvolta frumos și că orice poate fi realizat atâta timp cât îți dorești să schimbi ceva. Astfel, atât locuitorii orașului, cât și turiștii vor dispune de modalități distractive și frumoase de a se plimba sau a vizita orașul.
Pentru început, din banii strânși de-a lungul timpului din diferite proiecte, am reușit să cumpărăm trei biciclete vechi.
Bicicletele au fost  recondiționate de către o parte din membrii clubului (Popoviciu Rubi, Mintaș George, Ștefana Moroianu, Tea Marta) și personalizate în așa fel încât să fie și funcționale, dar și originale, drăguțe. Claxoanele sunt pictate în diferite fructe pentru a reda atmosfera verii, bicicletele având și ele diferite părți cu modele realizate manual.
Proiectul este făcut în parteneriat cu Kokoon Café, terasa aflată în fața magazinului Crișul. Când i-am propus colaborarea, managerul Kokoon a fost foarte deschis spunând că ne va ajuta.
Banii strânși în urma închirierii bicicletelor vor fi folosiți în scopuri caritabile și, sperăm că ne vor ajuta și să creștem numărul bicicletelor.
Terasa Kokoon Cafe din fața magazinului Crișul găzduiește bicicletele, iar doritorii le vor putea închiria de la bar între 10.00 și 21.00, de luni până sâmbătă, în schimbul sumei de 2 lei pe oră sau 10 lei pe zi (închirierea se face pe bază de buletin).
Așadar, vorbim despre o inițiativă ecologică a membrilor Clubului Interact Oradea, în colaborare cu Kokoon Cafe Lounge and Bar.
Tea Marta
Felicitări!
Tea, Ștefana, George și Rubi, felicitări pentru biciclete și inițiativa voastră lăudabilă, a tuturor celor de la Interact!
Succes!
Ovi este încântat de proiectul vostru, și este alături de voi!
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Oradea biciclește.
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 14 decembrie 2019