Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Oradea biciclește

O acțiune lăudabilă și un proiect benefic

Oradea biciclește

Interact Oradea împreună cu Kokoon Cafe lansează un nou proiect prin care încurajează orădenii să înlocuiască folosirea mijloacelor clasice de transport cu o alternativă mai benefică, atât în plan personal, cât și în cel al protejării mediului.

Interact este o organizație internațională non-guvernamentală, non-profit, adresată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, axată pe beneficiile directe și indirecte ale lucrului în echipă al liceenilor ce are ca scop promovarea acțiunilor de voluntariat și caritate.
„A servi mai presus de sine"
 În acest sens, se dezvoltă activități de grup, care promovează bunăvoința între oameni. Ghidați în activitățile lor de motto-ul „A servi mai presus de sine", Interact înseamnă „International Action".
Anul acesta, ne-am propus să ne axăm și pe proiecte urbane și culturale. Am organizat un concurs de fotografie, orădenii au putut participa la un Treasure Hunt urban prin intermediul căruia au putut să cunoască mai bine arhitectura orașului, iar cel mai complex proiect Interact făcut în Oradea (își poate chiar în țară) este „Oradea biciclește".
Proiectul (ecologic, în sine) vrea să arate orădenilor că și orașul lor se poate dezvolta frumos și că orice poate fi realizat atâta timp cât îți dorești să schimbi ceva. Astfel, atât locuitorii orașului, cât și turiștii vor dispune de modalități distractive și frumoase de a se plimba sau a vizita orașul.
Pentru început, din banii strânși de-a lungul timpului din diferite proiecte, am reușit să cumpărăm trei biciclete vechi.
Bicicletele au fost  recondiționate de către o parte din membrii clubului (Popoviciu Rubi, Mintaș George, Ștefana Moroianu, Tea Marta) și personalizate în așa fel încât să fie și funcționale, dar și originale, drăguțe. Claxoanele sunt pictate în diferite fructe pentru a reda atmosfera verii, bicicletele având și ele diferite părți cu modele realizate manual.
Proiectul este făcut în parteneriat cu Kokoon Café, terasa aflată în fața magazinului Crișul. Când i-am propus colaborarea, managerul Kokoon a fost foarte deschis spunând că ne va ajuta.
Banii strânși în urma închirierii bicicletelor vor fi folosiți în scopuri caritabile și, sperăm că ne vor ajuta și să creștem numărul bicicletelor.
Terasa Kokoon Cafe din fața magazinului Crișul găzduiește bicicletele, iar doritorii le vor putea închiria de la bar între 10.00 și 21.00, de luni până sâmbătă, în schimbul sumei de 2 lei pe oră sau 10 lei pe zi (închirierea se face pe bază de buletin).
Așadar, vorbim despre o inițiativă ecologică a membrilor Clubului Interact Oradea, în colaborare cu Kokoon Cafe Lounge and Bar.
Tea Marta
Felicitări!
Tea, Ștefana, George și Rubi, felicitări pentru biciclete și inițiativa voastră lăudabilă, a tuturor celor de la Interact!
Succes!
Ovi este încântat de proiectul vostru, și este alături de voi!
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Oradea biciclește.
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 4 decembrie 2020

Poza zilei

Revista ,,Curtea de la Argeș”, premiată cu ,,Meritul Academic”

La 10 ani de la apariție,
Revista  de cultură ,,Curtea de la Argeș" a fost premiată cu ,,Meritul Academic"
 
Domnul academician Gheorghe Păun, redactorul-șef al revistei de cultură ,,Curtea de la Argeș" ne-a dat, ieri (joi, 3 decembrie 2020), o veste de o mie de puncte:
,,De câteva ore, revista ,,Curtea de la Argeș"  este deținătoarea ,,Meritului Academic", acordat de Academia Română în cadrul Adunării Generale (online) de decernare a Premiilor Academiei, cu prilejul împlinirii a zece ani de apariție..."