Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Oradea biciclește

O acțiune lăudabilă și un proiect benefic

Oradea biciclește

Interact Oradea împreună cu Kokoon Cafe lansează un nou proiect prin care încurajează orădenii să înlocuiască folosirea mijloacelor clasice de transport cu o alternativă mai benefică, atât în plan personal, cât și în cel al protejării mediului.

Interact este o organizație internațională non-guvernamentală, non-profit, adresată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, axată pe beneficiile directe și indirecte ale lucrului în echipă al liceenilor ce are ca scop promovarea acțiunilor de voluntariat și caritate.
„A servi mai presus de sine"
 În acest sens, se dezvoltă activități de grup, care promovează bunăvoința între oameni. Ghidați în activitățile lor de motto-ul „A servi mai presus de sine", Interact înseamnă „International Action".
Anul acesta, ne-am propus să ne axăm și pe proiecte urbane și culturale. Am organizat un concurs de fotografie, orădenii au putut participa la un Treasure Hunt urban prin intermediul căruia au putut să cunoască mai bine arhitectura orașului, iar cel mai complex proiect Interact făcut în Oradea (își poate chiar în țară) este „Oradea biciclește".
Proiectul (ecologic, în sine) vrea să arate orădenilor că și orașul lor se poate dezvolta frumos și că orice poate fi realizat atâta timp cât îți dorești să schimbi ceva. Astfel, atât locuitorii orașului, cât și turiștii vor dispune de modalități distractive și frumoase de a se plimba sau a vizita orașul.
Pentru început, din banii strânși de-a lungul timpului din diferite proiecte, am reușit să cumpărăm trei biciclete vechi.
Bicicletele au fost  recondiționate de către o parte din membrii clubului (Popoviciu Rubi, Mintaș George, Ștefana Moroianu, Tea Marta) și personalizate în așa fel încât să fie și funcționale, dar și originale, drăguțe. Claxoanele sunt pictate în diferite fructe pentru a reda atmosfera verii, bicicletele având și ele diferite părți cu modele realizate manual.
Proiectul este făcut în parteneriat cu Kokoon Café, terasa aflată în fața magazinului Crișul. Când i-am propus colaborarea, managerul Kokoon a fost foarte deschis spunând că ne va ajuta.
Banii strânși în urma închirierii bicicletelor vor fi folosiți în scopuri caritabile și, sperăm că ne vor ajuta și să creștem numărul bicicletelor.
Terasa Kokoon Cafe din fața magazinului Crișul găzduiește bicicletele, iar doritorii le vor putea închiria de la bar între 10.00 și 21.00, de luni până sâmbătă, în schimbul sumei de 2 lei pe oră sau 10 lei pe zi (închirierea se face pe bază de buletin).
Așadar, vorbim despre o inițiativă ecologică a membrilor Clubului Interact Oradea, în colaborare cu Kokoon Cafe Lounge and Bar.
Tea Marta
Felicitări!
Tea, Ștefana, George și Rubi, felicitări pentru biciclete și inițiativa voastră lăudabilă, a tuturor celor de la Interact!
Succes!
Ovi este încântat de proiectul vostru, și este alături de voi!
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Oradea biciclește.
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021