Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Aspecte ale creștinismului românesc

Miercuri, 7 mai, Al. Niculescu, la Oradea

Aspecte ale creștinismului românesc

Biblioteca județeană Gheorghe Șincai organizează miercuri, 7 mai 2008, începând cu ora 18.00, conferința-dezbatere Aspecte ale creștinismului românesc, susținută de reputatul lingvist și istoric Al. Niculescu.

 Al Niculescu - personalitate de prim rang a lingvisticii și filologiei române
Născut în 1928, profesorul Niculescu își începe cariera ca preparator la catedra prof. Alexandru Rosetti în cadrul Facultății de Litere din Universitatea București. Participant la Congresul de lingvistică de la Florența din 1956, ca însoțitor al profesorilor Iorgu Iordan și Al. Rosetti, intră în lumea lingvisticii europene pe „poarta italiană”. Lector la „Humboldt Universitat”, mai apoi pleacă la Viena unde îi are ca studenți pe Max Demeter Peyfuss și Lorenzo Renzi și ajunge, finalmente, la Universitatea din Padova. Reîntors în țară în 1971, pleacă din nou ca profesor la Sorbona începând cu anul 1980, moment în care alege exilul iar din 1985 este profesor al Universității din Udine.
Autor reputat, erudit de școală veche, Al. Niculescu este o personalitate de prim rang a lingvisticii și filologiei române, studiile sale privind particularitățile limbii române între limbile romanice fiind deja lucrări clasice în acest domeniu.
De asemenea, prof. Niculescu a publicat un important studiu asupra traducerilor succesive ale „Tatălui Nostru” în limba română.

Trimite email

vineri, 18 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!