Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul eTwinning „Corespondență Franța-România” a fost derulat în anul școlar 2013-2014

Parteneriat internațional, România-Franța

Proiectul eTwinning „Corespondență Franța-România” a fost derulat în anul școlar 2013-2014

Inițiatorii și-au propus ca în cadrul acestui proiect să aibă loc un schimb intercultural cu mesaj scris și oral, online și sub formă de scrisori.

Cele două școli europene, prin schimbul de mesaje au dorit să descopere cultura țării partenere și să promoveze tradițiile propriei țări. Subiectele de bază au făcut referire la: figuri emblematice în țara natală, gastronomie, schimb de mesaje de sărbători, diverse celebrări.
Elevii francezi au scris în limba spaniolă, iar elevii români în limba franceză, uneori și în spaniolă (unii au rude în Spania). Proiectul a oferit posibilitatea de a apela la aplicațiile didactice ale TIC: comunicarea interpersonală, culegerea de texte, publicarea, realizarea prezentărilor etc. Elevii din România urmau paralel cursurile ECDL, proiectul fiind o bună ocazie de a pune în practică teoria învățată la curs și la orele de TIC.
Elevii au vârste cuprinse între 16 - 18 ani. Fiecare partener a împărțit elevii în șapte grupe cu câte 2 sau 3 elevi. În România ne-am adresat elevilor din clasa a XI-a B, profil servicii. Elevii din România au lucrat în orele de franceză, în cadrul orelor de TIC și extrașcolar, în timpul liber al lor și al profesorilor. Ei au avut acces, în timpul programului școlar, la calculatoare conectate la Internet.
Proiectul este interdisciplinar, disciplinele la care face apel fiind: studiul limbilor străine, geografie, istorie și tradiții locale, tehnologia informației (aplicații ale instrumentelor TIC).
Cele două școli partenere în proiect au fost Lycée des Sept Mares, Maurepas din Franța și Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș", Beiuș, din Romania. Proiectul a fost inițiat de Ioana Rada (prof. de franceză) și Daria Stebe (prof. de spaniolă). Echipa din România a fost întregită de Manuel Bercovici (prof. de informatică), Jemima Feneși (prof. filosofie și logică, diriginta elevilor), Ana Matica (prof. specialitate) și alți colegi de specialitate.
În decembrie, am avut un schimb de felicitări, cu mesaj scris de elevi, între școli.
Produsele finale ale proiectului (textele scrise și fotografiile din timpul activităților etc.) s-au obținut prin contribuția ambelor echipe.
Detalii despre proiect sunt vizibile la adresele:
-Linkul proiectului http://new-twinspace.etwinning.net/web/p97388,
-Pagina școlii (proiecte eTwinning) http://www.ciordas.ro/proiecte/,
-Revista „OviDan", on-line și format scris, partener ISJ Bihor http://ovidan.ro/?p=articles.16.1026
-Blogul proiectului: http://correspondancefranceroumanie.blogspot.ro/
Prof. Manuel B.
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul eTwinning „Corespondență Franța-România”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 august 2020