Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul eTwinning „Healty lifestyle and Math” (II)

Implementat în perioada ianuarie-iulie 2014

Proiectul eTwinning „Healty lifestyle and Math” (II)

Scopul proiectului „Healty lifestyle and Math", a fost ca elevii să descopere și să îmbine noțiunile de matematică: elemente de statistică, grafice de funcții elementare etc, cu un stil de viață sănătos, cu îndemnul de a practica sportul în viața de zi cu zi.

Proiectul, implementat în perioada ianuarie-iulie 2014, a antrenat elevi cu vârste cuprinse între 16-18 ani, din două țări: Letonia și România.
Etapele proiectului au fost:
1.Planificarea activităților. Orarul. Curriculum național
2.Prezentarea platformei eTwinning
3.„Spargerea gheții" (elevii s-au prezentat, au schimbat mesaje pe subiecte comune etc.)
4.Concurs de Logo cu premii
5.Alimentația sănătoasă (link-uri utile, meniurile de la cantinele școlilor, sondaje, chestionare, interpretări, concluzii)
6.Celebrare 14 Martie, Ziua Internațională a numărului Pi,
7.Ne place sportul. Matematica și sportul. Grafice de funcții elementare descrise prin mișcări sportive. La pas prin Europa
8.Călătorind descoperim că matematica există în jurul nostru. Excursii, trasee turistice
9.Celebrare, diseminare, evaluare.
Proiectul este interdisciplinar, făcând apel la noțiuni de: matematică (interpretarea rezultatelor, grafice de funcții, elemente de statistică, elemente de geometrie), biologie (studiu despre alimentația sănătoasă, chestionare, interviu), istorie-geografie (excursii, drumeții), sport (activitățile sportive), limbi străine (comunicarea cu partenerii și o parte din bibliografie) etc. Proiectul a contribuit la formarea competențelor matematice, interpersonale, de comunicare, de leadership etc.
Activitățile de bază ale proiectului au fost desfășurate în ora de CDȘ „Matematică fără frontiere, proiecte internaționale" și în timpul liber al elevilor și profesorilor. Opționalul a avut ca obiectiv parcurgerea pașilor de scriere a unui proiect și implementarea unui proiect pe platforma eTwinning.
Elevii au lucrat individual și în șapte grupe de câte trei elevi. Au fost activități în care elevii au lucrat în două grupe de câte zece, respectiv unsprezece elevi, fiecare dintre ei având sarcini bine stabilite.
Fondatorii proiectului sunt Iveta Nikolajeva de la Daugavpils Valsts gimnazija, Letonia și Crina Bercovici de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș" Beiuș, Bihor, România. La nivelul Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș" Beiuș am format echipă cu profesorii: Eleonora Grigoraș (diriginte, prof. limba română), Manuel Bercovici (prof. informatică, webmaster pagina școlii), Liana Clop (prof. limba engleză), Edit Szatmari (prof. informatică), alți colegi care au contribuit cu idei și fapte la reușita proiectului.
Elevii clasei a XI-a A, profil matematică-informatică și-au manifestat dorința să inițiem anul viitor un nou proiect, motiv care mă determină să continui ceea ce am început acum cinci ani, implicarea în derularea proiectelor eTwinning. De când am comandat tricourile personalizate, elevii le-au purtat cu responsabilitate la activitățile care promovează sportul și sănătatea.
Detalii despre proiect sunt vizibile la adresele:
Link-ul proiectului: http://new-twinspace.etwinning.net/web/p102231,
Pagina școlii (proiecte eTwinning): http://www.ciordas.ro/proiecte/,
Instantanee foto: plus.google.com/u/0/photos/110943344085360901089/albums/5999641434855955009,
Revistă on-line: http://www.joomag.com/magazine/etwinning-visibility-newsletter-no-4-etwinning-visibility-newsletter-no-4/0916642001406909578?page=118 (pag 52),
Revista „OviDan", partener ISJ Bihor: http://ovidan.ro/?p=articles.16.1026
Prof. Crina B.
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul eTwinning „Healty lifestyle and Math” (II).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 20 octombrie 2019